Trans-Siberian Orchestra

Trans-Siberian Orchestra (TSO) er et rock-orkester startet av musikkprodusenten Paul O'Neill, og Robert Kinkel og Jon Oliva fra Savatage, i 1996.

Trans-Siberian Orchestra
Trans-Siberian Orchestra 4.jpg
OpphavNew York, USA (1993)
Sjanger Progressiv rockRediger på Wikidata
Aktive år1996
PlateselskapAtlantic Records, Lava Records
Nettstedhttp://www.trans-siberian.com/
IMDbIMDb

Bandet spiller symfonisk metal, progressiv rock og heavy metal, influert av klassisk musikk. De har også spilt inn tradisjonelle julesanger, som har vært blant de mest populære utgivelsene. De er også kjent for sine konserter med gedigent lysshow og pyrotekniske effekter synkronisert med musikken.

DiskografiRediger

  • 1996Christmas Eve and Other Stories
  • 1998The Christmas Attic
  • 2000Beethoven's Last Night
  • 2004The Lost Christmas Eve
  • 2009Night Castle

Eksterne lenkerRediger