Trans-Siberian Orchestra

Trans-Siberian Orchestra
Trans-Siberian Orchestra 4.jpg
OpphavNew York, USA (1993)
Sjangerprogressiv rock
Aktive år1996
PlateselskapAtlantic, Lava Records
Nettstedhttp://www.trans-siberian.com/
IMDbIMDbRedigér på wikidata

Trans-Siberian Orchestra (TSO) er et rock-orkester startet av musikkprodusenten Paul O'Neill, og Robert Kinkel og Jon Oliva fra Savatage, i 1996.

Bandet spiller symfonisk metal, progressiv rock og heavy metal, influert av klassisk musikk. De har også spilt inn tradisjonelle julesanger, som har vært blant de mest populære utgivelsene. De er også kjent for sine konserter med gedigent lysshow og pyrotekniske effekter synkronisert med musikken.

DiskografiRediger

  • 1996Christmas Eve and Other Stories
  • 1998The Christmas Attic
  • 2000Beethoven's Last Night
  • 2004The Lost Christmas Eve
  • 2009Night Castle

Eksterne lenkerRediger