Åpne hovedmenyen

Tony Mills

engelsk sanger og låtskriver
Tony Mills
Tony Mills 2009.jpg
Født7. juli 1962 (57 år)
Solihull
Beskjeftigelse Låtskriver, sanger, musiker
Nasjonalitet Storbritannia
Musikalsk karriere
Sjangerhardrock, glam metal
Instrumentvokal, gitar, bassgitar
Aktive år1983
PlateselskapCosmos Music
Nettstedhttp://www.tonymills-official.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Tony Mills (født 7. juli 1962 i Solihull, England) er engelsk musiker og tidligere vokalist i TNT.

Innhold

Tidlig karriereRediger

Da han var 14 år gammel sang han i sitt første band, punkebandet The Rip Offs. Senere sang han for band som Overdrive, Orion og Enigma, og i 1983 ble han med i gruppa Shy. Han ga ut fire musikkalbum med Shy før han forlot dem i 1991 og ble senere med i Siam for to album. I 2000 ble han gjenforent med Shy for to nye album.

TNTRediger

I 2006 ble han med i TNT for å erstatte vokalisten Tony Harnell,[1] som forlot bandet av både personlige og profesjonelle grunner. Året etter medvirket Mills på sitt første album med bandet, The New Territory. Han forlot TNT i august 2013.[2] Han ble erstattet av Harnell som forlot TNT igjen i 2015.[3]

PrivatRediger

I august 2010 fikk Mills hjerteinfarktGardermoen flyplass.[2] I april 2019 skrev Mills på Facebook-siden sin at han hadde fått kreft og siden svulsten hadde fått vokse i et år uten å ha blitt oppdaget var den blitt for stor til å kunne fjernes.[4] Han fikk diagnosen etter å ha slitt med uforklarlige smerter etter en bilulykke i slutten av 2018. Han har planer om å utgi albumet Beyond the Law i juni, men sier «Det vil åpenbart bli mitt siste skrevne arbeid som artist

Diskografi (ufullført)Rediger

Album
Singler
  • Nessun Dorma (2006)
  • Keep the Dream Alive (2008), med Siv-Anita Strickert
  • Girls In Norway (2013)
  • Northern Star (2014)
  • We Should Be On By Now (2015)

ShyRediger

Album
Singler
  • Brave the Storm (1985)
  • Hold on (to Your Love)/Strangers In Town (1985)
  • Reflections/The Hunter (1985)
  • Break Down the Walls/Talk to Me (1987)
  • Shy Sampler (1987)
  • Young Heart/Run for Cover (1987)
  • Just Love Me (1988)
  • Give It All You've Got/She's Got What It Takes (1989)
  • After the Love Is Gone (1990)
  • Broken Heart/Give It All You've Got (1990)
  • Broken Heart/Emergence (1990)
  • Money/If You Want It (1990)
  • Breakaway (2001)

SiamRediger

TNTRediger

Album

The Andersson Mills ProjectRediger

China BlueRediger

DaleRediger

Acacia AvenueRediger

State of RockRediger

SerpentineRediger

KaisasRediger

Deltar påRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Terje Eidsvåg (18. mai 2006). «Ny Tony til TNT». Adresseavisen. Besøkt 8. april 2019. 
  2. ^ a b Stein Østbø; Camilla Norli (5. august 2013). «Derfor forlater Tony Mills TNT». VG. Besøkt 8. april 2019. 
  3. ^ Kristin Heggdal (3. januar 2015). «TNT-vokalist gir seg – igjen». NRK. Besøkt 8. april 2019. 
  4. ^ Anniken Aronsen (8. april 2019). «Tidligere TNT-vokalist Tony Mills (56) har fått kreft». VG. Besøkt 8. april 2019. 

Eksterne lenkerRediger