Tom T. Hall

Tom T. Hall (født 25. mai 1936 i Olive Hill, Kentucky) er en amerikansk countrymusiker og låtskriver.

Tom T. Hall
Tom T. Hall.png
Født25. mai 1936[1][2][3]Rediger på Wikidata (84 år)
Olive HillRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, forfatter, låtskriver, sanger, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerCountry
InstrumentVokal
Aktive år1963
PlateselskapMercury
Nettstedhttp://www.tomthall.net
IMDbIMDb

Han har fått kallenavnet «The Story Teller» og har skrevet sanger til mange kjente countryartister blant andre Johnny Cash, George Jones, Loretta Lynn, Waylon Jennings og Alan Jackson.

Hans kanskje mest kjente sang er Harper Valley PTA (på norsk Fru Johnsen) som ble spilt inn i 1968 av Jeannie C. Riley og som solgte over seks millioner eksemplarer. Sangen ble også til film og et TV-program med samme navn. I 2008 ble han innvalgt som medlem i æresgalleriet Country Music Hall of Fame.

DiskografiRediger

  • 1968Ballad Of Forty Dollars
  • 1969Homecoming
  • 1970I Witness Life
  • 1971100 Children
  • 1971In Search Of A Song
  • 1972We All Got Together And...
  • 1972The Storyteller
  • 1973The Rymer And Other Five And Dimers
  • 1973For the People In The Last Hard Town
  • 1974Country Is
  • 1974Songs From Fox Hollow
  • 1975I Wrote A Song About It
  • 1976Faster Horses
  • 1976The Magnificent Music Machine
  • 1976About Love
  • 1978New Train, Same Rider
  • 1978Places I've Done Time
  • 1979Ol' T's In Town
  • 1980Soldiers Of Fortune
  • 1982The Storyteller And The Banjoman
  • 1983Everything From Jesus To Jack Daniels
  • 1984Natural Dreams
  • 1985Song In A Seashell
  • 1989Country Songs For Kids
  • 1996Songs from Sopchoppy
  • 1997Home Grown
  • 2007Sings Miss Dixie & Tom T.

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Tom-T-Hall, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6jq0zpk, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0356171, besøkt 13. oktober 2015

LitteraturRediger

  • Allen, Bob (1998): «Tom T. Hall» i: The Encyclopedia of Country Music. Paul Kingsbury, Editor. New York: Oxford University Press. s. 224–225.

Eksterne lenkerRediger