Åpne hovedmenyen
Tom Richard Tokle
Født10. juli 1982 (37 år)
Beskjeftigelse Tegneserieskaper
Nasjonalitet Norge

Tom Richard «Tomte» Tokle (født 10. juli 1982) er en tegneserieskaper fra Trondheim, nå bosatt i Stavanger. Han var tidligere medlem av Trondheimstegnerne. I mai 2007 var Tomte hovedgjest på tegneseriefestivalen Vossastreken.

Tomte startet som stripetegner og han har hatt en tegneserie på trykk i «Larsons Gale Verden» (Bladkompaniet) samt bidratt til ulike undergrunnsutgivelser, deriblant «Slagg» 1-3 (Trondheimstegnerne), «Supernova» (Pokus Forlag), «Lykantropi» (Trollmåne Forlag), «Fleip» (Laksevåg forlag). Blant hans tidligere tegneserier er «Flatrock», «Flatstein», «Tomteland» og «Afterlife», som ble laget i perioden 2000–2005, og er ikke lenger i produksjon.

De siste årene har Tomte først og fremst laget skrekktegneserier med albumserien «Tomtes Sorte Sider», utgitt av Seriehuset og Kelpie Forlag, og har selvutgitt skrekkantologien Anxiety. I desember 2011 debuterte Tomte internasjonalt i den australske skrekkantologien Decay.

I albumet Anxiety II: Happy Helloween inkluderte Tomte et intervju med seg selv hvor han slår hardt ned på norske forlag og stripeserier.[1] Dette skapte debatt i det norske seriemiljøet.[2]

Tomtes siste prosjekt er den digitale skrekktegneserien Sally The Ghost Hunter, som ble lansert 10. juli 2012.

Innhold

BibliografiRediger

  • 2012 – Pinups From Hell: The Artwork of Tomte Vol.II (selvutgitt)
  • 2011 – Anxiety III: The Great Cat Massacre in Burkittsfield (selvutgitt)
  • 2011 – Anxiety II: Happy Helloween (selvutgitt)
  • 2011 – Misanthropic Nectar: The Artwork of Tomte (selvutgitt)
  • 2010 – Anxiety (selvutgitt)
  • 2009 – Tomtes Sorte Sider, Album 4: Lys over Jessej (Kelpie forlag)
  • 2007 – Tomtes Sorte Sider, Album 3: Barnevakten (Seriehuset)
  • 2006 – Tomtes Sorte Sider, album 2: Stilleben (Seriehuset)
  • 2006 – Tomtes Sorte Sider, album 1: Blackchapel (Seriehuset)

OmtalerRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger