Åpne hovedmenyen
Todd Rundgren
Todd Harry Rundgren
Todd Rundgren at Revolution Live (cropped).jpg
Født22. juni 1948 (70 år)
Upper Darby
Beskjeftigelse musiker, plateprodusent
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Sjangernew wave, rock, eksperimentell rock, progressiv rock, hard rock, soul
Instrumentvokal, gitar, keyboard, bass
Aktive år1967–
PlateselskapBearsville Records
Nettstedwww.tr-i.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Ensemble(r)
The New Cars
Tidligere band
Nazz
Todd Rundgren's Utopia
Meat Loaf
Ringo Starr and his All-Starr Band

Todd Harry Rundgren (født 22. juni 1948 i Philadelphia i Pennsylvania) er en amerikansk musiker, låtskriver og plateprodusent. Han er kanskje mest kjent som stilskapende gitarist og som produsent av Meat Loafs episke album Bat Out of Hell fra 1977. Han startet i 2005 bandet The New Cars sammen med The Cars-originalmedlemmene Elliot Easton og Greg Hawkes.

Innhold

DiskografiRediger

Med NazzRediger

  • 1968 Nazz
  • 1969 Nazz Nazz
  • 1970 Nazz III
  • 1984 Best of Nazz
  • 2002 Open Our Eyes: The Anthology

Som soloartist, studio- og konsertalbumRediger

  • 1970 Runt
  • 1971 Runt: The Ballad of Todd Rundgren
  • 1972 Something/Anything?
  • 1973 A Wizard, a True Star
  • 1973 Todd
  • 1975 Initiation
  • 1976 Faithful
  • 1978 Hermit of Mink Hollow
  • 1978 Back to the Bars
  • 1981 Healing
  • 1983 The Ever Popular Tortured Artist Effect
  • 1985 A Cappella
  • 1989 Nearly Human
  • 1989 Anthology
  • 1991 2nd Wind
  • 1993 No World Order
  • 1995 The Individualist
  • 1997 With a Twist
  • 1998 Up Against It
  • 1998 Free Soul
  • 1998 Somewhere-Anywhere
  • 2000 One Long Year
  • 2001 Reconstructed
  • 2004 Liars
  • 2008 Arena

Med Todd Rundgren's UtopiaRediger

  • 1974 Todd Rundgren's Utopia
  • 1975 Another Live
  • 1976 Disco Jets (innspilt i 1976, utgitt i 2001)
  • 1977 Ra
  • 1977 Oops! Wrong Planet
  • 1980 Adventures in Utopia
  • 1980 Deface the Music
  • 1982 Swing to the Right
  • 1982 Utopia
  • 1984 Oblivion
  • 1985 P.O.V.
  • 1986 Trivia (samlealbum)
  • 1992 Redux '92: Live in Japan

Med The New CarsRediger

  • 2006 It's Alive!

Som produsentRediger

Eksterne lenkerRediger