Åpne hovedmenyen
Todd Rundgren
Todd Harry Rundgren
Todd Rundgren at Revolution Live (cropped).jpg
Født22. juni 1948[1][2] (71 år)
Upper Darby
Beskjeftigelse musiker, plateprodusent
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Sjangernew wave, rock, eksperimentell rock, progressiv rock, hard rock, soul
Instrumentvokal, gitar, keyboard, bass
Aktive år1967–
PlateselskapBearsville Records
Nettstedwww.tr-i.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Ensemble(r)
The New Cars
Tidligere band
Nazz
Todd Rundgren's Utopia
Meat Loaf
Ringo Starr and his All-Starr Band

Todd Harry Rundgren (født 22. juni 1948 i Philadelphia i Pennsylvania) er en amerikansk musiker, låtskriver og plateprodusent. Han er kanskje mest kjent som stilskapende gitarist og som produsent av Meat Loafs episke album Bat Out of Hell fra 1977. Han startet i 2005 bandet The New Cars sammen med The Cars-originalmedlemmene Elliot Easton og Greg Hawkes.

DiskografiRediger

Med NazzRediger

  • 1968 Nazz
  • 1969 Nazz Nazz
  • 1970 Nazz III
  • 1984 Best of Nazz
  • 2002 Open Our Eyes: The Anthology

Som soloartist, studio- og konsertalbumRediger

  • 1970 Runt
  • 1971 Runt: The Ballad of Todd Rundgren
  • 1972 Something/Anything?
  • 1973 A Wizard, a True Star
  • 1973 Todd
  • 1975 Initiation
  • 1976 Faithful
  • 1978 Hermit of Mink Hollow
  • 1978 Back to the Bars
  • 1981 Healing
  • 1983 The Ever Popular Tortured Artist Effect
  • 1985 A Cappella
  • 1989 Nearly Human
  • 1989 Anthology
  • 1991 2nd Wind
  • 1993 No World Order
  • 1995 The Individualist
  • 1997 With a Twist
  • 1998 Up Against It
  • 1998 Free Soul
  • 1998 Somewhere-Anywhere
  • 2000 One Long Year
  • 2001 Reconstructed
  • 2004 Liars
  • 2008 Arena

Med Todd Rundgren's UtopiaRediger

  • 1974 Todd Rundgren's Utopia
  • 1975 Another Live
  • 1976 Disco Jets (innspilt i 1976, utgitt i 2001)
  • 1977 Ra
  • 1977 Oops! Wrong Planet
  • 1980 Adventures in Utopia
  • 1980 Deface the Music
  • 1982 Swing to the Right
  • 1982 Utopia
  • 1984 Oblivion
  • 1985 P.O.V.
  • 1986 Trivia (samlealbum)
  • 1992 Redux '92: Live in Japan

Med The New CarsRediger

  • 2006 It's Alive!

Som produsentRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 28. apr. 2014
  2. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Todd Rundgren, w6b35dq7

Eksterne lenkerRediger