Thor Sørheim

norsk lyriker

Thor Sørheim (født 1. februar 1949 i Skedsmo) er en norsk lyriker.

Thor Sørheim
ThorSorheim01 (cropped).jpg
Født1. feb. 1949[1][2]Rediger på Wikidata (73 år)
SkedsmoRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, journalist, lærer, forfatter, lyrikerRediger på Wikidata
Barn Sarah Sørheim, Erle Marie SørheimRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Olav Dalgard og Henrik Rytters kritikarpris (1986)Rediger på Wikidata

Sørheim er utdannet cand.mag. med fagene kristendomskunnskap, norsk og psykologi. Han har arbeidet som lærer, journalist og litteraturanmelder. I 1974 debuterte han med diktsamlingen Bror. Søster.

Sørheim er faren til kulturredaktøren Sarah Sørheim og Erle Marie Sørheim.

BibliografiRediger

  • Bror. Søster – diktsamling (1974)
  • Nye netter – diktsamling (1978)
  • Leire – diktsamling (1980)
  • Dagsorden – diktsamling (1983)
  • Steinen under snøen – diktsamling (1988)
  • Meandertid – diktsamling (1992)
  • Blendingsgardiner og svenskesuppe : Skedmso i krig og fred 1940-1945 – sakprosa (1995)
  • Lat som ingenting – roman (1996)
  • Tidsvindu – diktsamling (1999)
  • Ulls skip kan ingen plyndre – barnebok (2000)
  • Hullet i gjerdet – barnebok (2000)
  • Hegrehøyden – diktsamling (2002)
  • Jordprofil – diktsamling (2005)
  • Romeriksåsene – sakprosa (2008)
  • Døden på andre planeter – diktsamling (2010) ISBN 978-82-05-40075-7
  • 2010 Strømmen – lyrikk, Eget forlag (2010)
  • Vintereika – lyrikk, Gyldendal (2014)
  • Stuntpoetenes historie – sakprosa, Flamme (2016)
  • Det faller så lett – lyrikk, Gyldendal (2018)

ReferanserRediger

  1. ^ Autorités BnF, BNF-ID 123038199, catalogue.bnf.fr, besøkt 30. desember 2019[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Det tyske nasjonalbibliotekets katalog, GND-ID 1053249241, besøkt 29. mai 2020[Hentet fra Wikidata]

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)