Åpne hovedmenyen
Thomas Boberg
Boberg, Thomas -FILSA 2015 11 06 fRF01.jpg
Født5. mai 1960[1] (59 år)
Roskilde[1]
Far Jørgen Boberg
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Danmark
Medlem av Det Danske Akademi (2018–)
Utmerkelser

Thomas Boberg (født 5. juli 1960 i Roskilde[4]) er en dansk lyriker og forfatter av reiseskildringer.

Boberg debuterte i 1984 med diktsamlingen Hvæsende på mit øjekast[5] og har siden utgitt et tosifret antall bøker. Reiseskildringen Americas er som eneste bok oversatt til norsk. Den tar for seg forfatternes reiser på det amerikanske kontinent, nord som sør.

Boberg har mottatt Statens Kunstfonds hædersydelse siden 2001.[4][6]

Han er tildelt en rekke legater og priser og i 2012 fikk han Det Danske Akademis Store Pris.[7]

BibliografiRediger

  • Hvæsende på mit øjekast (1984) – dikt
  • Ud af mit liv (1985) – dikt
  • Hvid Glød (1986) – dikt
  • Slaggerdyret (1987) – dikt
  • Vor tids historie (1989) – dikt
  • Marionetdrømme (1991) – dikt
  • Vandbærere (1993) – dikt
  • Pelikanens Flugt (1994) – dikt
  • Sølvtråden (1996) – reiseminner
  • Under Hundestjernen (1997) – dikt
  • Marokkansk Motiv (1998) – sammen med fotograf Simon Lautrop
  • Americas (1999) – reiseminner
  • En stående aftale (2002) – dikt
  • Invitation til at rejse (2003) – reiseminner
  • Livsstil (2005) – dikt
  • Under Uret (2006)
  • Gæstebogen (2007) – dikt
  • Flakker (2008) – roman
  • Hæsteæderne (2010) – dikt
  • I den næste by : rejseminder (2012)
  • Fantombillede (2014) - dikt

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger