The Undertones

The Undertones er en nordirsk punkrock/new wave-gruppe som ble dannet i Londonderry i 1974. Bandet består av fem medlemmer, og ga ut sin første EP Teenage Kicks i 1978. Platen var en suksess, og de skrev under platekontrakt med Sire Records senere samme år. Etter fire albumer og 13 singler, ble The Undertones oppløst i 1983. I 1999 ble bandet gjenforent - med unntak av sanger og frontfigur Feargal Sharkey som ble erstattet av Paul McLoone.

The Undertones
Undertonesbarcelona2007.jpg
The Undertones i Barcelona i 2007
OpphavDerry, Nord-Irland (1974)
Sjanger Punkrock, rockRediger på Wikidata
Aktive år1975
PlateselskapSire Records, Good Vibrations
Nettstedhttp://theundertones.com/
IMDbIMDb
Medlemmer
Feargal Sharkey, John O'Neill, Damian O'Neill, Michael Bradley, Paul McLoone

MedlemmerRediger

  • Feargal Sharkey (vokalist) 1974 - 1983
  • John O´Neill (Gitar)
  • Damien O´Neill (Gitar)
  • Michael Bradley (bass)
  • Billy Doherty (slagverk)
  • Paul McLoone (vokalist) 1999-

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • The Undertones (1979)
  • Hypnotised (1980)
  • The Positive Touch (1981)
  • The Sin of Pride (1983)
  • Get What You Need (2003)

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger