The Breeders

The Breeders er et amerikansk rockeband som ble dannet av Kim Deal fra Pixies og Tanya Donelly fra Throwing Muses i 1990. De fikk med seg engelske Josephine Wiggs som hadde spilt i The Perfect Disaster og Britt Walford som hadde spilt i Slint. De hadde gitt et album og en EP da de i 1992 dro på turne som oppvarmingsband for Nirvana.[1] Donelly forlot bandet for å fokusere på sitt eget band Belly, og ble erstattet av Kim Deals søster Kelley Deal.[2]

The Breeders nøt godt av grungens popularitet og singelutgivelsene fra Last Splash (1993) fikk mye spilletid på radio. Deres største hit forble «Cannonball», da bandet ble oppløst i løpet av 1994.[3] The Breeders ble gjenforent i 2013, da med Donelly tilbake i stedet for Kelley Deal.[2]

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • Pod (1990)
  • Last Splash (1993)
  • Live in Stockholm 1994 (1994)
  • Title TK (2002)
  • Mountain Battles (2008)

EP-erRediger

  • Safari (1992)
  • Head to Toe (1994)
  • Fate to Fatal (2009)

ReferanserRediger