Åpne hovedmenyen
Terry Hayes
Født8. oktober 1951[1][2] (68 år)
England[3]
Beskjeftigelse Manusforfatter, filmprodusent, journalist, romanforfatter
Nasjonalitet Storbritannia

Terry Hayes (født 8. oktober 1951) er en engelsk-født manusforfatter, produsent og forfatter best kjent for sitt arbeid med Kennedy Miller filmproduksjon.

BiografiRediger

Hayes var opprinnelig journalist som jobbet en tid i New York. Han møtte regissør George Miller da han arbeidet med skriptet til Mad Max (1979). Han og Miller gikk godt i lag og regissøren hyret senere Hayes til å hjelpe med manuset til Mad Max 2 (1981).[4] Hayes gikk videre til å bli en "in-house" skribent for Kennedy Miller, og arbeidet på manus for alle deres påfølgende mini-serier. Han skrev også manus til Dead Calm (1989).[5]

Hayes flyttet senere til Hollywood. I 2001, ble han nominert til Bram Stoker Award for Best Screenplay for arbeidet med From Hell.

Han skrev det ubrukte manuset til Planet of the Apes, med tittelen Return of the Apes i 1994.

Hans debutroman, Jeg er Pilgrim ble utgitt av Transworld Publishers 18. juli 2013. Samme måned kjøpte Metro-Goldwyn-Mayer filmrettighetene til romanen med Hayes knyttet til å tilpasse den til et filmmanus. Han arbeider også med en frittstående roman med tittelen The Year of the Locust.[6]

FilmografiRediger

  • Mad Max 2: Landeveiens kriger (1981) - co-script
  • The Dismissal (1983) (TV mini-series)
  • Bodyline (1984) (TV mini-seriees)
  • The Cowra Breakout (1984) (TV mini-series) - producer only
  • Mad Max etter Thunderdome (1985) - also producer
  • The Riddle of the Stinson (1987) (TV movie) - producer only
  • The Year My Voice Broke (1987) - producer only
  • Vietnam (1987) (TV mini-series) - also producer
  • Dirtwater Dynasty (1988) (TV mini-series) - also producer
  • The Clean Machine (1988) (TV movie) - also producer
  • Fragments of War: The Story of Damien Parer (1988) (TV movie) - producer only
  • Terror ombord (1989) - also producer
  • Bangkok Hilton (1989) (TV mini-series) - also producer
  • Kurtisering (1991) - producer only
  • Mr. Reliable (1996) - also producer
  • Payback (1999)
  • Vertical Limit (2000)
  • From Hell (2001)

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Speculative Fiction Database, 9. okt. 2017, Terry Hayes, 203812
  2. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Terry Hayes, w6pk4crt
  3. ^ Freebase Data Dumps
  4. ^ David Stratton, The Avocado Plantation: Boom and Bust in the Australian Film Industry, Pan MacMillan, 1990 p82
  5. ^ Scott Murray, "Terry Hayes: Interweaving the Fabric", Cinema Papers, November 1989 p25-29, 76
  6. ^ Cooper, Elise (7. juni 2014). «Q&A With Terry Hayes». Besøkt 17. mai 2015. 

Eksterne lenkerRediger