Teitur Lassen

færøysk musiker
Teitur Lassen
Teitur Lassen 20090502-DSCF1739.jpg
FødtTeitur Lassen
4. januar 1977 (43 år)
Tórshavn, Færøyene
Ektefelle Ingilín Didriksen Strøm (2016–)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, sanger, komponist, gitaristRediger på Wikidata
Nasjonalitet Færøyene Færøyene
Musikalsk karriere
SjangerPop, folk, rock
InstrumentGitar, piano, vokal
Aktive år1997
PlateselskapUniversal Records, Arlo & Betty Records, Equator Records, Tutl, Cheap Lullaby Records
Nettstedhttp://www.teitur.com/
IMDbIMDb
Tidligere band
Mark No Limits

Teitur Lassen (født 4. januar 1977 i Tórshavn), kjent under artistnavnet Teitur, er en færøysk sanger og låtskriver.

I 2007 og 2009 ble Teitur kåret til beste mannlige artist av Danish Music Awards, og i 2008 var han oppvarmer for RadioheadRoskilde-festivalen. Teitur gjorde sitt gjennombrudd som soloartist i 2003 da han utgav studioalbumet Poetry & Aeroplanes. I 1990-årene var han med i den Tórshavn-baserte pop- og rockgruppen Mark No Limits sammen med blant andre Malena Eyðunsdóttir. Teitur har også delt scene med Rufus Wainwright, Suzanne Vega, KT Tunstall, John Mayer og Aimee Mann.

Da han ga ut albumet The Singer i 2008 fikk han strålende kritikker blant annet i The Guardian[1] og The Independent[2].

Teitur har per 2009 utgitt fire soloalbum, hvorav tre er på engelsk med unntak av færøyske Káta Hornið fra 2007.

DiskografiRediger

År Albumdetaljer
2003 Poetry & Aeroplanes
2006 Stay Under the Stars
  • Utgivelse: 5. mai 2006
  • Plateselskap: Arlo & Betty Records
  • Format: CD
2007 Káta Hornið
  • Utgivelse: 2007
  • Plateselskap: Tutl
  • Format: CD
2008 The Singer
  • Utgivelse: Februar 2008
  • Plateselskap: Arlo & Betty Records
  • Format: CD
2010 Let The Dog Drive Home
  • Utgivelse: Oktober 2010
  • Plateselskap: Arlo & Betty Records
  • Format: CD
2013 Story Music
  • Utgivelse: 2013
  • Plateselskap: Arlo & Betty Recordings/Playground Music
  • Format:

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger