Tage Skou-Hansen

Tage Skou-Hansen
Født12. februar 1925[1][2]Rediger på Wikidata
Fredericia[3]Rediger på Wikidata
Død11. november 2015[4][2]Rediger på Wikidata (90 år)
Beskjeftigelse Forfatter, litteraturkritiker, journalist, skribent, manusforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
SpråkDansk[5]
Utmerkelser Kritikerprisen (1977), Søren Gyldendal-prisen (1979), Det Danske Akademis Store Pris (1978), De Gyldne Laurbær (1980), Drassows Legat (1994)[6]Rediger på Wikidata
IMDbIMDb

Tage Skou-Hansen (født 12. februar 1925 i Fredericia, død 11. november 2015[7]) var en dansk forfatter. Han vokste opp i Vestjylland. Etter å ha studert sammenlignende litteraturhistorie ved Aarhus Universitet arbeidet han i noen år som lærer.

Skou-Hansen debuterte i 1957 med romanen De nøgne træer og har siden utgitt en lang rekke bøker. Han mottok Det Danske Akademis Store Pris i 1978 og har siden 1982 vært medlem av Det Danske Akademi.

Bibliografi - utvalgRediger

  • Fornægteren, 1952
  • De nøgne træer, 1957
  • Dagstjernen, 1962
  • På den anden side, 1965
  • Det midlertidige fællesskab, 1969
  • Medløberen, 1973
  • Den hårde frugt, 1977 (Kritikerprisen)
  • Over stregen, 1980 (De Gyldne Laurbær)
  • Frit løb, 2000
  • Historien om Aksel, 2001
  • Indhentet af erindring, 2003

Priser og legaterRediger

ReferanserRediger

  1. ^ referanse-URL: www.litteratursiden.dk
  2. ^ a b nevnt i: Autorités BnF, oppført som: Tage Skou-Hansen, BNF-ID: 12054583b
  3. ^ nevnt i: Freebase-data fra Google
  4. ^ nevnt i: Politiken, utgivelsesdato: 11. november 2015, tittel: Tage Skou-Hansen er død, referanse-URL: politiken.dk
  5. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12054583b; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 12054583b.
  6. ^ referanse-URL: www.litteraturpriser.dk, besøksdato: 1. januar 2018
  7. ^ Hans Hertel (11. november 2015). «Tage Skou-Hansen er død» (dansk). Politiken. Besøkt 21. november 2015. 

Eksterne lenkerRediger