Sven Westerberg

Sven Westerberg
Født1945[1]Rediger på Wikidata
VänersborgRediger på Wikidata
Død24. juli 2018Rediger på Wikidata
FlodaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

Sven Westerberg (født 1945 i Vänersborg i Sverige, død 24. juli 2018 i Floda) var en svensk forfatter.

Westerberg skrev to serier kriminalromaner. De fem første bøkene har avdelingssjef Lennart Brask i den militære svenske etterretningstjenesten som hovedperson, med en handling sentrert omkring saker som angår rikets sikkerhet. Fra og med Det gåtfulla mordet i Partille (1998) overtar rettspsykiater Hanna Skogholm som hovedperson, og motivet skifter til psykiske sykdommer og virkelighetsforståelse.

Sven Westerberg vokste opp i Partille utenfor Göteborg, hvor han igjen bosatte seg med sin norskfødte hustru etter å ha bodd 16 år i Norge. Bøkene hans er oversatt til flere språk, men ikke utgitt i Norge.[trenger referanse]

BibliografiRediger

  • Onsalaaffären (1987)
  • Pragincidenten (1989)
  • Kabinettssekreteraren (1991)
  • Göteborgsmorden (1994)
  • Skuggan av Vasa högre allmänna läroverk (1996)
  • Det gåtfulla mordet i Partille (1998)
  • Guds fruktansvärda frånvaro (1999)
  • Judinnans tystnad (2000)
  • Abonnemanget har upphört – hänvisning saknas (2002)
  • Andras väg har rastplatser i solen (2003)
  • Flugfiskaran (2006)

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ LIBRIS, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Sven Westerberg, SELIBR 200903

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Inger Frimansson
Vinner av Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman
Neste mottaker:
Aino Trosell