Åpne hovedmenyen

Stevie Nicks

amerikansk sanger
Stevie Nicks
StevieNicks2.jpg
FødtStephanie Lynn Nicks
26. mai 1948[1] (71 år)
Phoenix[2]
Utdannet ved San José State University
Beskjeftigelse Sanger, låtskriver, sanger-låtskriver, dagbokskriver
Nasjonalitet USA
Medlem av Fleetwood Mac
OpphavPhoenix
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Stevie Nicks
Sjangerpoprock, countryrock, softrock
Instrumentgitar, tamburin, tangentinstrument, vokal
Stemmetypealt
Aktive år1969
PlateselskapPolydor, Atco, Atlantic
Nettstedhttps://www.stevienicksofficial.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Stephanie Lynn «Stevie» Nicks (født 26. mai 1948 i Phoenix i Arizona) er en amerikansk sanger.

BiografiRediger

Hun er kjent som sanger i Fleetwood Mac og for en omfattende solokarriere. Hun har hatt over 40 US Top 50 hits, og solgt over 120 millioner musikkalbum. Tidlig på 1980-tallet, etter å ha gitt ut sitt første soloalbum, kalte Rolling Stone henne: «Regjerende dronning av rock & roll». Hun er spesielt kjent for sine lange vide kjoler.

Hun ble invitert med i Fleetwood Mac i 1974 etter at Mick Fleetwood hørte sangen «Frozen Love», som hun hadde spilt inn med kjæresten Lindsey Buckingham. Han hadde kun tenkt å ta med kjæresten, men han sa at de kun kom sammen. Første album etter at de ble med ga fire Top 40 singler, og lå på 1.-plass på den amerikanske albumlisten i over 30 uker. Etter albumet Rumours i 1977 ble Fleetwood Mac internasjonalt kjent. Albumet har solgt over 40 millioner eksemplarer.

Nicks startet solokarrieren i 1981 med albumet Bella Donna. Narkotikamisbruk klarte ikke å ødelegge for hennes suksess. Hun har blitt nominert til syv Grammy Awards, og vant i 1977/1978 Grammy for «Årets album» med Rumours.

DiskografiRediger

Solo

  • Bella Donna (1981)
  • Stevie Nicks: Live in Concert (Video) (1982)
  • The Wild Heart (1983)
  • Rock a Little (1985)
  • The Other Side of the Mirror (1989)
  • Timespace – The Best of Stevie Nicks (1991)
  • Street Angel (1994)
  • Live at Red Rocks(Video) (1995)
  • Enchanted (3CD Boxset) (1998)
  • Trouble in Shangri-La (2001)
  • Crystal Visions – The Very Best of Stevie Nicks (2007)
  • The Soundstage Sessions (2009)

Fleetwood Mac

  • Fleetwood Mac (1975)
  • Rumours (1977)
  • Tusk (1979)
  • Live (1980)
  • Mirage (1982)
  • Tango in the Night (1987)
  • Greatest Hits (1988)
  • Behind the Mask (1990)
  • 25 Years – The Chain (2D of 4CD Boxset) (1992)
  • The Dance (1997)
  • The Very Best of Fleetwood Mac (2002)
  • Say You Will (2003)
  • Live in Boston (2004)

Buckingham Nicks

  • Buckingham Nicks (1974)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 12. des. 2014

Eksterne lenkerRediger