Sofia Jernberg

Sofia Jernberg (født 5. juli 1983 i Etiopia) er en svensk eksperimentell sangerinne og komponist.[1]

Sofia Jernberg
Sofia-Jernberg.jpg
Født15. juli 1983Rediger på Wikidata (39 år)
EtiopiaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger JazzRediger på Wikidata
InstrumentVokal
StemmetypeSopran
Aktive år2007

BiografiRediger

Mellom 2002 og 2004 studerte Jernberg jazz på Fridhems Folkhögskola i Svalöv. Senere studerte hun med Per Mårtensson og Henrik Strindberg på Gotlands Tonsättarskola. I 2008 mottok hun den Kungeliga Musikaliska Akademiens jazzpris.

Jernberg er leder (sammen med pianist Cecilia Persson) av kammerjazzgruppen Paavo.[2] Bandet mottok prisen for "Årets jazzgruppe" fra Sveriges Radio.

Jernberg har også jobbet på den moderne klassiske musikkscenen, der hun både synger og komponerer.[3] Som sanger har hun urfremført verker av komponister som Lars Bröndum. Hun var solist med Norrbotten NEO når de fremførte Arnold Schönbergs Pierrot Lunaire.[2] Jernberg har komponert for flere etablerte ensembler som Duo ego og Norrbotten NEO.

DiskografiRediger

Album

  • 2007 - paavo (med Paavo) - Bortsett Poster APCD008
  • 2009 - Crochet (med Lene Grenager) - Olof Bright OBCD25 [4]
  • 2010 - Canço del Paó (med Paavo) - Found You Recordings – Found You Recordings FYR013
  • 2013 - The Third Song of the Peacock (med gruppen Paavo) – Found You Recordings FYR024
  • 2013 - Exit! (med Fire! Orchestra) - Rune Grammofon RCD 2138
  • 2014 - Enter (med Fire! Orchestra) - Rune Grammofon RCD 2158
  • 2017 - Radius Walk (med Stefan Schneider & Sven Kacirek)
  • 2019 - Lana Trio With Sofia Jernberg (Lana Trio med Sofia Jernberg) - Clean Feed CF469CD
  • 2019 - Trondheim Jazz Orchestra With Sofia Jernberg & Olav Luksengård Mjelva (Trondheim Jazz Orchestra med Sofia Jernberg & Olav Luksengård Mjelva) - Heilo HCD7342
  • 2021 - With (Superimpose: Matthias Müller / Christian Marien med John Butcher / Sofia Jernberg / Nate Wooley) - Inexhaustible Editions ie-033

ReferanserRediger

  1. ^ «Sofia Jernberg official web page.». Arkivert fra originalen 8. mars 2016. Besøkt 8. mars 2016. 
  2. ^ a b «Umlaut Records». Umlaut Records. Arkivert fra originalen 4. september 2012. Besøkt 21. august 2012. 
  3. ^ «Sofia Jernberg | Svensk Musik». Svemus.inse.com. Arkivert fra originalen 26. januar 2013. Besøkt 21. august 2012. 
  4. ^ «Sofia Jernberg Discography at Discogs». Discogs.com. Besøkt 21. august 2012. 

Eksterne lenkerRediger