Åpne hovedmenyen
SlinCraze
Født20. oktober 1990 (28 år)
Norge
Beskjeftigelse Rapper, journalist, skuespiller
Nasjonalitet Norge Norsk
Musikalsk karriere
SjangerRap
Aktive år2004 -
PlateselskapMano music
NettstedSlincraze.com (archive.org)


Nils Rune Utsi, best kjent som SlinCraze (født 20. oktober 1990 i Norge), er en samisk-norsk rapper, oppvokst i bygda Masi i Kautokeino kommune. Han rapper hovedsakelig på samisk, men også på engelsk og norsk. Han startet med rap i 2004, da han var 14 år gammel. Han har blitt tildelt RAMP-stipendet i 2012[1], blitt kåret til "årets samiske artist" i 2013[2], mottatt Heddaprisen og Kritikerprisen for deltagelse i teaterstykket Vidas Extremas[3] med Beaivváš Sámi Našunálateáhter.

07 er best

Innhold

BakgrunnRediger

Utsi vokste opp i bygda Masi i Finnmark. Han startet tidlig å skrive tekster om oppveksten sin, preget av mobbing og trakasering. Han har opptrådt på flere skoler i landet, hvor han snakker om mobbing og bakgrunnen for musikkarrieren[4].

DiskografiRediger

  • 2006 - IZU ođđa jienat
  • 2006 - Mu Showa EP
  • 2011 - SlinCraze
  • 2015 - Mirku EP
  • 2015 - Feels Good (Singel)
  • 2015 - Boss Remix (Singel) - Med Truls Svendsen
  • 2016 - Arctic Superstar the soundtrack
  • 2017 - Stallu (singel)
  • 2018 - Amma (Singel)
  • 2018 - Gode Gamla Daga (Singel)

Andre samarbeidRediger

  • 2006 - «IZU ođđa jienat» - utgitt og produsert av Johan Sara Jr
  • 2011 - «Dette Forandrer Alt» - Samegiella/Darogiella (Med Gatas Parlament)
  • 2014 - «Bas, Slinga, Hi-hat» (Med Mohammed Ali)
  • 2015 - «Northern Soul The Album» Good Life/Buorre Eallin (Med Herman Rundberg)
  • 2018 - «Uten Mål Og Mening» (Med Ella Marie Hætta Isaksen og Herman Rundberg)

ReferanserRediger

  1. ^ Utsi, Johan Ante. «SlinCraze vant Ramp-stipend». NRK. Besøkt 10. november 2018. 
  2. ^ «Årets samiske artist 2013». www.ifinnmark.no (norsk). 15. januar 2013. Besøkt 11. november 2018. 
  3. ^ ««Vidas Extremas» vant Heddapris». www.ifinnmark.no (norsk). 12. juni 2016. Besøkt 11. november 2018. 
  4. ^ Strøm, Petter. «Mobbeofferet som ble rapper med egen dokumentarfilm». NRK. Besøkt 10. november 2018. 

Eksterne lenkerRediger