Åpne hovedmenyen

Simon Stranger

Norsk forfatter
Simon Stranger
Født11. februar 1976[1][2] (43 år)
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Norge

Simon Stranger (født 11. februar 1976) er en norsk forfatter. Han er oppvokst på Lilleaker i Oslo. Han har gått på Forfatterstudiet i Bø og studert filosofi ved Universitetet i Oslo.[3]

Han har utgitt en ungdomsboktrilogi om tenåringen Emilie, og hennes egne opplevelser med verdens fattigdoms- og flyktningsproblemer.

I den dokumentariske minnehistoriske romanen Leksikon om lys og mørke fra 2018 forteller Stranger historien om sin jødiske svigerfamilie som etter krigen flyttet inn i landssvikeren Henry Rinnans «bandekloster».[4]

BibliografiRediger

  • 2003: Den veven av hendelser vi kaller verden – roman
  • 2005: Krusedullen – barnebok illustrert av Eivind Gulliksen
  • 2006: Gjengangeren – barnebok illustrert av Eivind Gulliksen
  • 2008: Mnem – roman
  • 2009: Barsakh : Emilie, Samuel og Gran Canaria – roman
  • 2012: En fremmed i verden – roman
  • 2012: Verdensredderne – roman
  • 2014: De som ikke finnes – roman
  • 2015: Det som en gang var jord – roman
  • 2018: Kokotopia - Riddere, hekser og prikkedøden – barnebok illustrert av Helena Lindholm
  • 2018: Leksikon om lys og mørke – roman

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ http://www.forfatterkatalogen.no/forfattere/simon-stranger/, 18. sep. 2017
  2. ^ Store norske leksikon, Simon Stranger, Simon_Stranger
  3. ^ «Om forfatteren». Simon Stranger. simonstranger.com. Besøkt 18. desember 2016. 
  4. ^ Bård Larsen (27. august 2018). «Bokanmeldelse: Leksikon om lys, mørke, banalitet og katastrofe - Minerva». Minerva. Besøkt 28. august 2018. 
  5. ^ Dimmen, Sofie Dege. «Simon Stranger får Bokhandlerprisen i 2018». NRK. Besøkt 21. november 2018. 

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger