Åpne hovedmenyen

Silverchair er et australsk rockeband. De har opplevd stor oppmerksomhet og anerkjennelse utenfor sitt eget hjemland. Etter å ha vunnet en lokal konkurranse i deres hjemland Australia, signerte straks de 15 år gamle medlemmene i Silverchair en platekontrakt med Murmur Records. Debutalbumet Frogstomp ble en stor kommersiell suksess i både USA, Europa og Australia. Silverchair har hatt flere #1 album på listene enn noe annet Australsk band i hjemlandet[trenger referanse]. Silverchair har også flest Aria-nominasjoner og -priser enn noe annet australsk band.

Silverchair varierer mellom å spille grunge, tungrock, alternative rock, orkestrert rock, og poprock, akustisk, og har låter i alle disse sjangrene.

DiskografiRediger

  • Frogstomp – 1995 – Murmur – #1 AUS, #59 UK, #9 US (Certified 3X Platinum in US)
  • Freak Show – 1997 – Murmur – #1 AUS, #38 UK, #12 US (Certified Platinum in US)
  • Neon Ballroom – 1999 – Murmur – #1 AUS, #29 UK, #50 US (Certified Gold in US)
  • Diorama – 2002 – Eleven – #1 AUS, #29 UK, #91 US
  • Young Modern – 2007 – Eleven #1 AUS (Certified 4X Platinum in AUS)

KonsertalbumRediger

  • Live from Faraway Stables – 2003 – Atlantic Records – #10 AUS

KompileringerRediger

  • The Best Of Vol.1 – 2000 – Murmur/Sony Music – #15 Australia
  • Rarities 1994 – 1999 – 2002 – Murmur

Eksterne lenkerRediger


 Denne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.