Sigrid Bonde Tusvik

norsk komiker og forfatter

Sigrid Bonde Tusvik (født 2. februar 1980 i Oslo) er en norsk komiker og forfatter.

Sigrid Bonde Tusvik
Sigrid Bonde Tusvik 2010 (cropped).jpg
Født2. februar 1980Rediger på Wikidata (41 år)
Nordstrand, Oslo
Beskjeftigelse Skribent, TV-programlederRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Blymandag i 2016

FamilieRediger

Hun er oppvokst på Nordstrand som datter av lærebokforfatter Elin Bonde og Sverre Tusvik, som var redaktør i Samlaget. Tusvik er gift med Martin Jøndahl.[1]

JobbRediger

Etter å ha studert til tekstforfatter ved Westerdals School of Communication har hun vært skribent for både Stella og Dagsavisen.

Tusvik har siden 2003 jobbet med stand-up komikk. Hun var med i undergrunnshowet Blymandag der også Else Kåss Furuseth, Henrik Thodesen, Odd-Magnus Williamson, Martin Beyer-Olsen og Morten Ramm var med. Dette har vært ansett som forløperen til TV-programmet Torsdag kveld fra Nydalen.[2]

Hun har vært reporter for Rikets Røst og var i 2010 programleder i SMS-rulett, en konkurranse mellom kjendiser på VGTV. Samme år sendte NRK serien Sigrid søker kjæreste der hun traff sin tilkomne ektemann Martin Jøndahl. I 2011 var hun vikar for Henriette Steenstrup i Torsdag kveld fra Nydalen før hun i 2012 ble fast i programmet etter at Morten Ramm sluttet.

PodcastRediger

11. oktober 2012 startet hun med sin komikervenninne Lisa Tønne podcastprogrammet Tusvik & Tønne som de beskriver slik: «Sigrid og Lisa er to altfor frittalende komikere. Ett sted må de få lov til å tømme seg, det er blitt til Tusvik & Tønnes podcast.»[3]

Podcasten har fått hard kritikk for å henge ut enkeltmennesker, uten å måtte forholde seg til Vær Varsom-plakaten, som redaktørstyrte medier følger.

«Å gjemme seg bak at dette er humor, minner meg om mobberne på skolen som unnskyldte seg med at «vi bare kødder» eller «det er bare tull!» Men for folk som står oppe i en privat, men offentlig kringkastet, krise, er ikke dette bare tull og «humor». Det Tusvik og Tønne og andre podkastere gjør er ganske kynisk å bruke andres kriser for å fremkalle latter og følelser hos sin egen flokk», skrev Erle Marie Sørheim i et debattinnlegg i VG. [4]

«I stedet for å svare meg, valgte Tusvik og Tønne å henge meg ut», uttalte Sørheim senere. [5]

MammaRediger

Høsten 2013 viste TV 2 "Sigrid blir mamma", en dokumentar i fire deler om Tusviks tid som gravid og spedbarnsmor.

Hun fikk to priser under Komiprisen 2015: prisen for årets kvinnelige scenekomiker for Mot i brøsta og publikumsprisen for årets morsomste sammen med Lisa Tønne. Hun var også nominert i klassene årets kvinnelige TV-komiker og årets stand-up komiker.

I 2015 hadde Tusvik og Tønne både et eget talkshow på TV 2 og show på Latter i Oslo kalt Tusvik og Tønne skammer seg.[6] 2017 og 2018 opptrådte hun med Tusvik & Tønne - På Oppdragelsesreise.

BibliografiRediger

TV-opptredenerRediger

  • 2015: Tusvik & Tønne talkshow (TV 2)
  • 2015: Tørnquistklubben (TV 2)
  • 2014: Klippkompaniet (TV 2)
  • 2013: Sigrid blir mamma (TV 2)
  • 2011-2014: Torsdag kveld fra Nydalen (TV 2)
  • 2010: Sigrid søker kjæreste (NRK)
  • 2006: Rikets Røst (TV 2)

ReferanserRediger

  1. ^ «Sigrid Bonde Tusvik ble mamma igjen». Besøkt 24. juli 2016. 
  2. ^ «Sigrid Bonde Tusvik avslører bråk i «Torsdag kveld fra Nydalen»-kulissene». Kjendis. Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 8. november 2015. 
  3. ^ «Tusvik & Tønne». www.tusvikogtonne.no. Arkivert fra originalen 11. oktober 2015. Besøkt 8. november 2015. 
  4. ^ «Ut mot podkast-stjerner: − I Tusvik og Tønnes verbale gapestokk». 30. januar 2019. Besøkt 12. februar 2021. 
  5. ^ «- I stedet for å svare meg, valgte Tusvik og Tønne å henge meg ut». 28. oktober 2020. Besøkt 12. februar 2021. 
  6. ^ «– Trodde ikke vi skulle vinne». Besøkt 8. november 2015. 

Eksterne lenkerRediger