Sigbjørn Lilleeng

Sigbjørn Lilleeng (født 20. februar 1983) er en norsk tegneserieskaper og illustratør.

Sigbjørn Lilleeng
Født20. februar 1983[1]Rediger på Wikidata (38 år)
RingerikeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Karikaturtegner, illustratørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Sigbjørn Lilleeng vokste opp i Hønefoss. Han studerte IllustrasjonNorges Kreative Fagskole i 2005-2007.[2] Han begynte deretter som frilans illustratør og har siden tegnet for blant annet Egmont, Jippi forlag og Cappelen Damm.

Under Raptus-festivalen 2006 fikk Sigbjørn Lilleeng Bergen kommunes debutantpris.[3] 2008 mottok han Sproingprisen for «beste norske tegneserie» for Nebelgrad Blues 3.[4] I 2011 kom tegneserieboka Apefjes med manus av Tor Erling Naas og tegninger av Lilleeng, og året etter Generator, en dystopisk science fiction.[5]

Sigbjørn Lilleeng bor og arbeider i Oslo.

Bibliografi (utvalg)Rediger

TegneserierRediger

  • 2006: Nebelgrad Blues 1 - Jippi forlag
  • 2006: Nebelgrad Blues 2 - Jippi forlag
  • 2007: Nebelgrad Blues 3 - Jippi forlag
  • 2008: Nebelgrad Blues Bok 1 Traktorfuzz (samling av Nebelgrad Blues 1 - 3) - Jippi forlag
  • 2008: Nebelgrad Blues Bok 2 Eksossolo - Jippi forlag
  • 2009: Nebelgrad Blues Betongdrømmer 1 - Jippi forlag
  • 2011: Apefjes (med manus av Tor Erling Naas) - Cappelen Damm
  • 2012: Generator - Jippi forlag
  • 2013: Ulvehjerte (med manus av Tor Erling Naas) - Cappelen Damm
  • 2015: Flammetenner (med manus av Tor Erling Naas) - Cappelen Damm
  • 2016: Mellom planeter - Jippi forlag
  • 2018: FNRZ 1: Nagel - Jippi forlag
  • 2021: Inntrengeren (manus av Bing og Bringsværd) - Ena/Vigmostad & Bjørke

Illustrasjoner i bøkerRediger

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger