Åpne hovedmenyen
Sigbjørn Lilleeng
Født20. februar 1983 (36 år)
Ringerike
Beskjeftigelse Tegneserieskaper, illustratør
Nasjonalitet Norge

Sigbjørn Lilleeng (født 20. februar 1983) er en norsk tegneserieskaper og illustratør.

Sigbjørn Lilleeng vokste opp i Hønefoss. Han studerte IllustrasjonNorges Kreative Fagskole i 2005-2007.[1] Han begynte deretter som frilans illustratør og har siden tegnet for blant annet Egmont, Jippi forlag og Cappelen Damm.

Under Raptus-festivalen 2006 fikk Sigbjørn Lilleeng Bergen kommunes debutantpris.[2] 2008 mottok han Sproingprisen for «beste norske tegneserie» for Nebelgrad Blues 3.[3] I 2011 kom tegneserieboka Apefjes med manus av Tor Erling Naas og tegninger av Lilleeng, og året etter Generator, en dystopisk science fiction.[4]

Sigbjørn Lilleeng bor og arbeider i Oslo.

Innhold

Bibliografi (utvalg)Rediger

TegneserierRediger

  • 2006: Nebelgrad Blues 1 - Jippi forlag
  • 2006: Nebelgrad Blues 2 - Jippi forlag
  • 2007: Nebelgrad Blues 3 - Jippi forlag
  • 2008: Nebelgrad Blues Bok 1 Traktorfuzz (samling av Nebelgrad Blues 1 - 3) - Jippi forlag
  • 2008: Nebelgrad Blues Bok 2 Eksossolo - Jippi forlag
  • 2009: Nebelgrad Blues Betongdrømmer 1 - Jippi forlag
  • 2011: Apefjes (med manus av Tor Erling Naas) - Cappelen Damm
  • 2012: Generator - Jippi forlag
  • 2013: Ulvehjerte (med manus av Tor Erling Naas) - Cappelen Damm
  • 2015: Flammetenner (med manus av Tor Erling Naas) - Cappelen Damm
  • 2016: Mellom planeter - Jippi forlag
  • 2018: FNRZ 1: Nagel - Jippi forlag

Illustrasjoner i bøkerRediger

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger