Sheena Easton

Sheena Easton (født Sheena Shirley Orr 27. april 1959) er en skotsk pop-sanger. Easton ble kjent gjennom TV-programmet The Big Time i Storbritannia i 1980. Dette programmet, produsert av Esther Rantzen, ble starten på sangkarrieren hennes og førte til at hun fikk platekontrakt med EMI.

Sheena Easton
Sheena Shirley Orr
EastonLive2009.jpg
Født27. apr. 1959[1][2]Rediger på Wikidata (62 år)
BellshillRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, sanger, låtskriver[3][4], filmskuespiller, stemmeskuespiller[5]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Royal Conservatoire of ScotlandRediger på Wikidata
Nasjonalitet Skottland, USARediger på Wikidata
Utmerkelser Grammy Award for beste nye artist (1982)[6], MTV Video Music Award for Best Stage Performance (1988), Grammy Award for Best Mexican/Mexican-American Album (1985)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk,[7] dansepop,[8] softrock,[9][10] poprock, moderne voksenpop, moderne R&B, country
InstrumentVokal
StemmetypeSopran
Aktive år1978–d.d
PlateselskapWarner Bros. Records
Nettstedhttp://www.sheenaeaston.com/
IMDbIMDb

Easton er den eneste britiske kvinnelige artist som har hatt to singler («9 to 5» – kjent som «Morning Train» i USA – og «Modern Girl») inne på topp ti på den britiske hitlisten samtidig. I Storbritannia har Sheena Easton hatt ti topp 40-hits og tre topp 40-album. Hun sang også tittellåten til Bond-filmen Kun for dine øyne (1981) - "For Your Eyes Only". Sangen er blant Eastons største hits.

Easton har solgt over 4 millioner album i USA og 20 millioner plater over hele verden. Hun har 15 album, 23 singler, og 14 topp 40-hits på US Billboard Hot 100. Sheena Easton er den eneste artisten som har hatt en topp 3-hit i hver av Billboards hovedlister: Adult Contemporary, Dance, Pop, Country, og R&B. Blant hennes største hits i perioden 1980–1989 kan nevnes «Morning Train (9 to 5)», «Modern Girl», «For Your Eyes Only», «Telephone (Long Distance Love Affair)», «Strut», «Sugar Walls» og «The Lover in Me».

DiskografiRediger

  • Take My Time (1981) US #24, UK #17
  • You Could Have Been With Me (1981) US #47, UK #33
  • Madness, Money And Music (1982) US #85, UK #44
  • Best Kept Secret (1983) US #33, UK #99
  • Todo Me Recuerda A Ti (1984)
  • A Private Heaven (1984) US #15
  • Do You (1985) US #40
  • No Sound But A Heart (1987)
  • The Lover In Me (1988) US #44, UK #30
  • What Comes Naturally (1991) US #90
  • No Strings (1993)
  • My Cherie (1995)
  • Freedom (1997)
  • Home (1999)
  • Fabulous (2000)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 29. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 39163, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ www.discogs.com[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ www.discogs.com[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Behind The Voice Actors, Behind The Voice Actors person ID Sheena-Easton, besøkt 27. mars 2021[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ www.rockonthenet.com[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ http://www.mtv.com/artists/sheena-easton/.
  8. ^ http://www.allmusic.com/album/you-could-have-been-with-me-mw0000652514.
  9. ^ http://www.radionomy.com/es/radio/soft-hits-and-lost-hits/artists.
  10. ^ http://www.bluebeat.com/albums/52284/Private-Heaven.

Eksterne lenkerRediger