Åpne hovedmenyen
Sebastian Koch
Sebastian Koch 2011.jpg
Født31. mai 1962[1][2] (57 år)
Karlsruhe[3]
Ektefelle Carice van Houten (20052009)
Partner(e) Carice van Houten
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, skuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet Tyskland
Medlem av Deutsche Filmakademie
Utmerkelser Bavarian TV Awards (2002)[4], Bavarian TV Awards (2005)[4]
Nettstedhttp://www.sebastiankoch.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Sebastian Koch (født 31. mai 1962 i Karlsruhe) er en tysk skuespiller.

Sebastian Koch har vært en av Tysklands mest fremtredende skuespillere de senere år, gjennom sine roller i store tyske TV- og filmproduksjoner. Koch spilte i 1997 Andreas Baader i Todesspiel, men det store gjennombruddet kom med Der Tanz mit dem Teufel – Die Entführung des Richard Oetker i 2001. Koch medvirket samme år i Der Tunnel og Die Manns. 2004 spilte Koch Albert Speer noe han fikk stor anerkjennelse for. I 2005 spilte han forfatteren som fikk sitt liv overvåket av Stasi i filmen De andres liv.

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 1986 – Tatort – Die Macht des Schicksals (TV)
  • 1997 – Todesspiel (TV)
  • 2001 – Die Manns – Ein Jahrhundertroman (TV)
  • 2001 – Der Tanz mit dem Teufel – Die Entführung des Richard Oetker (TV)
  • 2001 – Der Tunnel
  • 2002 – Napoléon (TV)
  • 2004 – Speer und Er
  • 2004 – Stauffenberg (TV)
  • 2006 – De andres liv

UtmerkelserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger