Samson (band)

Samson var et britisk heavy metal-band som ble grunnlagt i 1977 av gitarist og vokalist Paul Samson. De er best kjent for sine tre første album som ble utgitt da kommende Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson, som da ble kalt «Bruce Bruce», var medlem i bandet, samt trommeslageren Barry «Thunderstick» Graham som opptrådte i et metallbur med en latexmaske. Trommeslageren Clive Burr var også medlem, både i sin tid før og etter Iron Maiden. Gruppen ble oppløst da Paul Samson døde av kreft den 9. august 2002.

Samson
Samson Logo.gif
OpphavEngland, Storbritannia (1977)
Periode19772002
SjangerHeavy metal
Aktive år1976
Tidligere medlemmer
Paul Samson
Bruce Dickinson
Barry Graham
Clive Burr

DiskografiRediger

StudioalbumRediger

  • Survivors (1979)
  • Head On (1980)
  • Shock Tactics (1981)
  • Before the Storm (1982)
  • Don't Get Mad, Get Even (1984)
  • Head Tactics (1986)
  • And There It Is (19881
  • Refugee (1990)
  • Samson (1993)
  • Test of Time (1999)

1 Utgitt på nytt som 1988 i 1993.

KonsertalbumRediger

  • Thank You and Goodnight (1985)
  • Live at Reading 1981 (1990)
  • Live at the Marquee (1994)
  • The BBC Sessions (1997)
  • Metal Crusade (1999)
  • Live in London 2000 (2001)
  • Live: The Blues Nights (2002)

SamlealbumRediger

  • Last Rites (1984)
  • Pillars of Rock (1990)
  • Burning Emotion (1995)
  • The Masters (1998)
  • Past, Present, and Future (1999)
  • There and Back (2001)
  • Riding with the Angels – The Anthology (2002)

Eksterne lenkerRediger