Rune Nergaard

Rune Nergaard
Rune Nergaard Kongsberg Jazzfestival 2019 (194256).jpg
Rune Nergaard på scenen i 2019
Foto: Tore Sætre
Født26. mai 1983Rediger på Wikidata (37 år)
BodøRediger på Wikidata
Utdannet ved NTNURediger på Wikidata
Beskjeftigelse Jazzmusiker[1], komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerJazz[2]
InstrumentKontrabass, bassgitar[2]
PlateselskapHubro

Rune Nergaard (født 26. mai 1983 i Bodø) er en norsk jazzmusiker (kontrabass), kjent fra band som Bushman's Revenge, Marvel Machine, Scent of Soil og Team Hegdal.

KarriereRediger

Nergaard ble utdannet på jazzlinja ved Trondheim Musikkonservatorium (2003).[3] Han ble anerkjent gjennom sitt samarbeid med mange av de mest fremadstormende norske musikerne og bandene.[4]

DiskografiRediger

Med Bushman's Revenge
  • 2007: Cowboy Music (Jazzaway Records)
  • 2009: You Lost Me at Hello (Rune Grammofon)
  • 2010: Jitterbug (Rune Grammofon)[5]
  • 2012: A Little Bit of Big Bonanza (Rune Grammofon)
  • 2012: Never Mind The Botox (Rune Grammofon)
  • 2013: Elektric Komle – Live! (Rune Grammofon)[6][7]
  • 2013: Thou Shalt Boogie! (Rune Grammofon)
  • 2016: Jazz, Fritt Etter Hukommelsen (Rune Grammofon)
  • 2016: Bushman ' s Fire (Rune Grammofon), live-LP med Kjetil Møster og David Wallumrød
Med Team Hegdal
  • 2010: Vol 1 (Øra Fonogram)
  • 2011: Vol 2 (Øra Fonogram)[8]
Med Montée
Med andre prosjekter

ReferanserRediger

  1. ^ https://kongsbergjazz.no/en/events/exoterm/
  2. ^ a b https://kongsbergjazz.no/en/events/exoterm/.
  3. ^ «Jazzlinja». NTNU.no. Besøkt 20. august 2013. 
  4. ^ a b «Rune Nergaard – Band-biografi». Groove.no. Besøkt 20. august 2013. 
  5. ^ Kelman, John. «Bushman's Revenge: Jitterbug (2010) Review». All About Jazz. Besøkt 20. august 2013. 
  6. ^ «Bushman's Revenge: "Electric Komle – LIVE!" Review». JazzNytt.JazzINorge.no. Arkivert fra originalen 21. august 2014. Besøkt 20. august 2013. 
  7. ^ «Bushman's Revenge Discography». Discogs.com. Besøkt 20. august 2013. 
  8. ^ «Team Hegdal Discography». Discogs.com. Besøkt 20. august 2013. 

Eksterne lenkerRediger