Åpne hovedmenyen
Rune Brøndbo
Født2. mars 1968 (51 år)
Norge
Beskjeftigelse Sanger, komponist, jazzmusiker, pianist, jazzgitarist
Nasjonalitet Norge

Rune Brøndbo (født 2. mars 1968) er en norsk musiker (keyboard, gitar, sang) innen jazz og elektronika. Han er blant annet kjent for sitt enmannsorkester Sternklang.

Han startet sin musikalske karriere som vokalist i bandet The Disease i 1983. Senere var han vokalist i Lobster Combo og Lobster Copter. Rune Brøndbo ga ut fire album under navnet Sternklang og ble nominert til Spellemannprisen 1999 i klassen dance for albumet Neolounge. Rune Brøndbo ble senere med i gruppa Wibutee. Han er fetter av D.D.E.-brødrene Bjarne og Eskil Brøndbo.

DiskografiRediger

Som SternklangRediger

  • 1997: Freestylespacefunk (Beatservice Records)
  • 1999: Neolounge (Beatservice Records)
  • 2002: My Time Is Yours (dBut)
  • 2006: Transistor Beach (dBut)

Sammen med RotoscopeRediger

  • 2001: Great Curves (Jester Records)

Sammen med WibuteeRediger

  • 2004: Playmachine (Jazzland)
  • 2006: Sweet Mental (Sonne Disk)
 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.