Rune Brøndbo (født 2. mars 1968) er en norsk musiker (keyboard, gitar, sang) innen jazz og elektronika. Han er blant annet kjent for sitt enmannsorkester Sternklang.

Rune Brøndbo
Født2. mars 1968Rediger på Wikidata (55 år)
Norge
BeskjeftigelseSanger, komponist, jazzmusiker, pianist, jazzgitarist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Han startet sin musikalske karriere som vokalist i bandet The Disease i 1983. Senere var han vokalist i Lobster Combo og Lobster Copter. Rune Brøndbo ga ut fire album under navnet Sternklang og ble nominert til Spellemannprisen 1999 i klassen dance for albumet Neolounge. Rune Brøndbo ble senere med i gruppa Wibutee. Han er fetter av D.D.E.-brødrene Bjarne og Eskil Brøndbo.

Diskografi rediger

Som Sternklang rediger

  • 1997: Freestylespacefunk (Beatservice Records)
  • 1999: Neolounge (Beatservice Records)
  • 2002: My Time Is Yours (dBut)
  • 2006: Transistor Beach (dBut)

Sammen med Rotoscope rediger

  • 2001: Great Curves (Jester Records)

Sammen med Wibutee rediger

  • 2004: Playmachine (Jazzland)
  • 2006: Sweet Mental (Sonne Disk)

Eksterne lenker rediger