Åpne hovedmenyen
Rose Lagercrantz
Rose Lagercrantz 2013-04-12 001.jpg
Født12. juni 1947 (72 år)
Stockholm
Ektefelle Hugo Lagercrantz
Barn Leo Lagercrantz
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelse Kinderbuchpreis des Landes Nordrhein-Westfalen (2014)

Rose Lagercrantz (født 12. juni 1947 i Stockholm) er en svensk barnebokforfatter. Hun skriver først og fremst barne- og ungdomslitteratur, men utgir også bøker for voksne lesere. Et karakteristisk trekk i hennes sene forfatterskap er bøker om jødiske menneskers liv og død i Europa gjennom 1900-tallet, noen av dem med utgangspunkt i hennes egen families historie.

Fra 1989 til 1996 satt Rose Lagercrantz på stol nr. 13 i Svenska barnboksakademien. Hun er gift med professor i medisin Hugo Lagercrantz.

Bibliografi (utvalg)Rediger

  • 1973Tullesommar
  • 1974Hemligt i huvet på Samuel Elias
  • 1975Nån sorts torsdag (sammen med Kjell Ivan Andersson)
  • 1976Räddarinnan
  • 1979April!April
  • 1980När den röda fågeln sjunger
  • 1981Jättevänner
  • 1982Nån sorts julafton
  • 1983Lov till det omöjliga
  • 1984Brevet från Frida
  • 1985Frida i fyran
  • 1986Trolleri vafalls?
  • 1987Hej då re mi, sa Frida
  • 1987Sång för en svart fe
  • 1988Självporträtt utan näsa
  • 1989Konsten att börja skolan
  • 1990Den åttonde dagen
  • 1990Breven från Taggen
  • 1990Breven från Frida
  • 1991Metteborgs öden och äventyr på lågstadiet
  • 1992Adeline eller resten av min ungdom
  • 1992Vad mina ögon har sett (sammen med Magda Eggens)
  • 1993Modige Metteborg – även kallad Erik
  • 1994Lilla Geo eller flickan som kunde lura döden
  • 1995Flickan som inte ville kyssas
  • 1995Den långa, långa resan (sammen med Ilon Wikland)
  • 1996Klassen som pratade för mycket
  • 1998Eros tårar
  • 1998Klassens Lucia
  • 1998Passa Klara
  • 1999Den lyckligaste dagen i Annas liv
  • 1999Metteborg och little Ben
  • 2000Metteborgs loppis
  • 2000Resan till Tarreanien
  • 2001Anders i flaskan
  • 2001Prosa
  • 2002Sagan om Rosennosen
  • 2002Månskensdockan
  • 2003Flickan som kunde lura döden
  • 2004Sigridsagor

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

Eksterne lenkerRediger