Åpne hovedmenyen
Ronnie Jacobsen
Født1975
Beskjeftigelse Sanger, musiker, gitarist
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Spellemannprisen i blues (2017)[1]
Musikalsk karriere
Instrumentvokal
PlateselskapAbup Road Records

Ronnie Jacobsen (født 1975) er en norsk bluesartist (vokal og gitar) fra Kristiansand. Han er kjent for å kombinere blues med andre stilarter, som hiphop og jazz.

Han startet karrièren i ung alder, og spilte med en rekke ulike bandkonstellasjoner som 18 åring og frontet i 1998 Union Blues Tour. I 2001 begynte han å samarbeide med rapperen Salvador Sanchez, og sammen ga de i 2003 ut albumet Adjust your stereo med musikk som kombinerte blues, hiphop og andre stilarter. I 2005 ga han ut sitt første soloalbum, Soulified som beveget seg i retning soul, funk og jazz. I 2008 ga han ut sitt andre soloalbum, Stand Your Test in Judgement. Hans tredje album, The San Jose Sessions, ble gitt ut i 2009 og er et mer standard bluesalbum en de foregående.

Etter å ha blitt nominert til Spellemannprisen i klassen blues fire ganger, vant han sin første pris under Spellemannprisen 2017 for albumet These Blues in Me.[2] Øvrige Spellemannnominasjoner er i 2005 for Soulified, i 2009 for The San Jose Sessions og i 2015 for sammen med Richard Gjems, Øyvind Stølefjell og Robert Skoglund.[3]

DiskografiRediger

  • Adjust Your Stereo (2003) sammen med Salvador Sanchez
  • Soulified (2005)
  • Stand Your Test in Judgement (2008)
  • The San Jose Sessions (2009)
  • Blått rom (2015) sammen med Richard Gjems, Øyvind Stølefjell og Robert Skoglund
  • These Blues in Me (2017)

ReferanserRediger

  1. ^ https://www.nrk.no/kultur/se-alle-spellemann-vinnerne-her-1.13930966, 28. feb. 2018
  2. ^ «Se alle Spellemann-vinnerne her». nrk.no. 25. februar 2018. Besøkt 26. februar 2018. 
  3. ^ «Spiller ut sin indre blues». nrk.no. 5. oktober 2017. Besøkt 21. januar 2018. 

Eksterne lenkerRediger