Robyn

svensk sanger

Robin Miriam Carlsson (født 12. juni 1979 i Stockholm), kjent under artistnavnet Robyn, er en svensk sanger og låtskriver.

Robyn
FødtRobin Miriam Carlsson
12. juni 1979[1][2][3]Rediger på Wikidata (44 år)
Maria Magdalena församling[2]
BeskjeftigelseSanger, låtskriver Rediger på Wikidata
EktefelleMax Vitali
FarWilhelm Carlsson
MorMaria Ericson
NasjonalitetSverige[2]
Utmerkelser
7 oppføringer
Nordic Music Prize (2019) (for: Honey)[4]
Karamelodiktstipendiet (2000)[5]
Inspiring Fifty Nordic (2016)[6]
LO:s kulturpris (2000)[7]
The KTH Great Prize (2013)
Platinagitarren (2009)[8]
Exportpriset (2010)[9]
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentVokal
StemmetypeSopran
Aktive år1989
PlateselskapBertelsmann Music Group, Ariola Records, Konichiwa Records, RCA Records, Cherrytree Records, BMG Sweden
Nettstedhttp://www.robyn.com
IMDbIMDb

Hun vant Nordic Music Prize for 2018 for albumet Honey[10] og ble dessuten nominert til samme pris for Body talk i 2010. Hun har blant annet samarbeidet med norske Röyksopp og har blitt nominert til Spellemannprisen sammen med dem flere ganger: Spellemannprisen 2009 i klassen årets hit for «The Girl and the Robot» og Spellemannprisen 2014 i klassene popgruppe og komponist for albumet Do it Again.

Diskografi rediger

 
Robyn i august 2005

Album rediger

  • 1995: Robyn is Here
  • 1997: Robyn is Here (US Version)
  • 1999: My Truth
  • 2002: Don't Stop the Music
  • 2005: Robyn
  • 2010: Body Talk Pt.1
  • 2010: Body Talk Pt.2
  • 2010: Body Talk
  • 2014: Do it Again (med Röyksopp)
  • 2018: Honey

Singler (utvalg) rediger

  • 1995: «You've Got That Somethin'»
  • 1995: «Do You Really Want Me (Show Respect)»
  • 1996: «Do You Know (What It Takes)»
  • 1997: «Show Me Love»
  • 2005: «Handle Me»
  • 2008: «Cobrastyle»
  • 2010: «Dancing On My Own»
  • 2010: «Fembot»
  • 2010: «Hang With Me»
  • 2010: «Indestructible»
  • 2011: «Call Your Girlfriend»
  • 2014: «Do it Again» (med Röyksopp)
  • 2018: «Missing U»
  • 2018: «Honey»

Filmografi rediger

Film rediger

Fjernsyn rediger

Referanser rediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b c Sveriges befolkning 2000, oppført som Carlsson, Robin Miriam, besøkt 5. november 2022[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Discogs, Discogs artist-ID 37028, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ pitchfork.com, besøkt 1. juli 2021[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ www.povelramelsallskapet.se, besøkt 1. juli 2021[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ nordics.inspiringfifty.org[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ LOs Kulturpris genom tiderna[Hentet fra Wikidata]
  8. ^ www.stim.se, besøkt 29. mai 2023[Hentet fra Wikidata]
  9. ^ www.regeringen.se, besøkt 27. juli 2023[Hentet fra Wikidata]
  10. ^ «ROBYN vinner årets Hyundai Nordic Music Prize». ntbinfo.no. 28. februar 2019. Besøkt 1. mars 2019. 

Eksterne lenker rediger