Robin Miriam Carlsson

svensk sanger
(Omdirigert fra Robyn)

Robin Miriam Carlsson (født 12. juni 1979), kjent under artistnavnet Robyn, er en svensk sangerinne og låtskriver.

Robin Miriam Carlsson
Robyn face.jpg
FødtRobin Miriam Carlsson
12. juni 1979[1][2]Rediger på Wikidata (42 år)
Stockholm[3]Rediger på Wikidata
Ektefelle John P. DollRediger på Wikidata
Far Wilhelm CarlssonRediger på Wikidata
Mor Maria EricsonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, låtskriverRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser Nordic Music Prize (2018), Karamelodiktstipendiet (2000)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentVokal
Stemmetypesopran
Aktive år1989
PlateselskapBMG, Ariola Records
Nettstedhttp://www.robyn.com
IMDbIMDb

Robyn i august 2005

Hun vant Nordic Music Prize for 2018 for albumet Honey[4] og ble dessuten nominert til samme pris for Body talk i 2010. Hun har blant annet samarbeidet med norske Röyksopp og har blitt nominert til Spellemannprisen sammen med dem flere ganger: Spellemannprisen 2009 i klassen årets hit for «The Girl and the Robot» og Spellemannprisen 2014 i klassene popgruppe og komponist for albumet Do it Again.

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 1995 – Robyn is Here
  • 1997 – Robyn is Here (US Version)
  • 1999 – My Truth
  • 2002 – Don't Stop the Music
  • 2005 – Robyn
  • 2010 – Body Talk Pt.1
  • 2010 – Body Talk Pt.2
  • 2010 – Body Talk
  • 2014 – Do it Again (med Röyksopp)
  • 2018 – Honey

Singler (utvalg)Rediger

  • 2010 – Dancing On My Own
  • 2010 – Fembot
  • 2010 – Hang With Me
  • 2010 – Indestructible
  • 2011 – Call Your Girlfriend
  • 2014 – Do it Again (med Röyksopp)
  • 2018 – Missing U
  • 2018 – Honey

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014
  2. ^ Discogs, oppført som Robyn, Discogs artist-ID 37028, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 12. desember 2014
  4. ^ «ROBYN vinner årets Hyundai Nordic Music Prize». ntbinfo.no. 28. februar 2019. Besøkt 1. mars 2019. 

Eksterne lenkerRediger