Åpne hovedmenyen
Robin Miriam Carlsson
Robyn face.jpg
Født12. juni 1979 (39 år)
Stockholm
Ektefelle John P. Doll
Far Wilhelm Carlsson
Mor Maria Ericson
Beskjeftigelse Sanger, låtskriver
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Nordic Music Prize (2018)
Musikalsk karriere
Sjangerpop
Instrumentvokal
Stemmetypesopran
PlateselskapBMG
Nettstedhttp://www.robyn.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Robyn i august 2005

Robin Miriam Carlsson (født 12. juni 1979), kjent under artistnavnet Robyn, er en svensk sangerinne og låtskriver.

Hun vant Nordic Music Prize for 2018 for albumet Honey[1] og ble dessuten nominert til samme pris for Body talk i 2010. Hun har blant annet samarbeidet med norske Röyksopp og har blitt nominert til Spellemannprisen sammen med dem flere ganger: Spellemannprisen 2009 i klassen årets hit for «The Girl and the Robot» og Spellemannprisen 2014 i klassene popgruppe og komponist for albumet Do it Again.

Innhold

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 1995 – Robyn is Here
  • 1997 – Robyn is Here (US Version)
  • 1999 – My Truth
  • 2002 – Don't Stop the Music
  • 2005 – Robyn
  • 2010 – Body Talk Pt.1'
  • 2010 – Body Talk Pt.2
  • 2010 – Body Talk
  • 2014 – Do it Again (med Röyksopp)
  • 2018 – Honey

Singler (utvalg)Rediger

  • 2010 – Dancing On My Own
  • 2010 – Fembot
  • 2010 – Hang With Me
  • 2010 – Indestructible
  • 2011 – Call Your Girlfriend
  • 2014 – Do it Again (med Röyksopp)
  • 2018 – Missing U
  • 2018 – Honey

ReferanserRediger

  1. ^ «ROBYN vinner årets Hyundai Nordic Music Prize». ntbinfo.no. 28. februar 2019. Besøkt 1. mars 2019. 

Eksterne lenkerRediger