Robert Munro (arkeolog)

Robert Munro (født 21. juli 1835 i Ross-shire, død 18. juli 1920) var en skotsk arkeolog.[5] Han ble utdannet ved University of Edinburgh og var lege i Kilmarnock til 1886 da han rettet all sin oppmerksomhet mot arkeologisk forskning. Munro var medlem av mange akademier både i hjemlandet og utenlands og utga flere bøker om emnene han forsket på.[6]

Robert Munro
Født21. juli 1835Rediger på Wikidata
Død1920[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Utdannet ved University of EdinburghRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Antropolog, arkeologRediger på Wikidata
Nasjonalitet Det forente kongerike Storbritannia og IrlandRediger på Wikidata
Utmerkelser Fellow of the Royal Society of Edinburgh (1891)Rediger på Wikidata

Bibliografi[7] (utvalg)Rediger

  • 1882Ancient Scottish Lake Dwellings or Crannogs
  • 1890The Lake Dwellings of Europe
  • 1895Rambles and Studies in Bosnia, Herzegovina and Dalmatia
  • 1897Prehistoric Problems
  • 1899Prehistoric Scotland and its Place in European Civilization
  • 1911 – “Stonehenge” i Encyclopædia Britannica, (11. utg.)
  • 1911 – “Stone Monuments” i Encyclopædia Britannica, (11. utg.)
  • 1911 – “Vitrified Forts” i Encyclopædia Britannica, (11. utg.)

ReferanserRediger

  1. ^ NUKAT, oppført som Robert Munro, NUKAT autoritetspost n2015143056
  2. ^ Alvin, oppført som Robert Munro, Uppsala Universitet Alvin-ID alvin-person:25131
  3. ^ opac.vatlib.it, oppført som Robert Munro, VcBA-ID 495/351108
  4. ^ Prosjekt Gutenberg, oppført som Robert Munro, Prosjekt Gutenberg ID 46833, besøkt 9. oktober 2017
  5. ^ «MUNRO, Robert». Who's Who,. vol. 59: p. 1275. 1907. 
  6. ^ «Munro, Robert». The Encyclopedia Americana. 
  7. ^ Author:Robert_Munro hos wikisource.org