Robert A. Stemmle

Robert Adolf Ferdinand Stemmle (født 10. juni 1903 i Magdeburg; død 24. februar 1974 i Baden-Baden, oftest kreditert som: R. A. Stemmle eller Robert A. Stemmle) var en tysk forfatter, regissør og filmprodusent.

Robert A. Stemmle
Født10. juni 1903[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Magdeburg[5]Rediger på Wikidata
Død24. feb. 1974[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (70 år)
Baden-Baden[6]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter, filmprodusent, skribentRediger på Wikidata
Ektefelle Gerda MaurusRediger på Wikidata
Partner(e) Mildred ScheelRediger på Wikidata
Barn Cornelia ScheelRediger på Wikidata
Nasjonalitet TysklandRediger på Wikidata
Utmerkelser Den tyske filmprisenRediger på Wikidata

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 1934 Charleys tante (Charleys Tante)
  • 1935 Den skjønne ungdom
  • 1937 Mysteriet Betty Bonn
  • 1938 En mann vender hjem
  • 1948 Berliner Ballade
  • 1951 Farlig grense
  • 1952 Toxi

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, GND-ID 119316064, besøkt 13. august 2015[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Munzinger Personen, oppført som R. A. Stemmle, Munzinger IBA 00000005284, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Brockhaus Enzyklopädie, oppført som Robert A. (Adolf) Stemmle, Brockhaus Online-Enzyklopädie-id stemmle-robert-a-adolf[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 11. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 30. desember 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger