Rob Zombie

Robert Bartleh Cummings (født 12. januar 1965 i Haverhill, Massachusetts), bedre kjent som Rob Zombie, er en amerikansk musiker, filmregissør, og tegneserieskaper. Den rå stemmen hans og fascinasjonen for horrorfilmer har gjort ham til en frontfigur i amerikansk heavy metal. Han er først og fremst kjent som grunnlegger, vokalist og låtskriver for White Zombie. I de senere årene, har han også etablert seg som soloartist og har regissert en rekke filmer. I løpet av sin solokarrière, har Rob Zombie solgt 15 millioner album.

Rob Zombie
Zombiemayhem.jpg
FødtRobert Bartleh Cummings
12. jan. 1965[1][2]Rediger på Wikidata (56 år)
Haverhill[3]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
11 oppføringer
Utdannet ved Pratt Institute, Parsons The New School for Design, Haverhill High SchoolRediger på Wikidata
Ektefelle Sheri Moon Zombie (2002–)Rediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av White ZombieRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerAlternativ metal
Groove metal
Industriell metal
StemmetypeBaryton
IMDbIMDb
Notable verk
Mother Firefly

DiskografiRediger

StudioalbumRediger

  • 1985 – "Gods On Voodoo Moon "
  • 1986 – Pig Heaven"
  • 1987 – Psycho Head Blowout
  • 1987 – 'Soulcrusher
  • 1989 – Make Them Die Slowly
  • 1992 – La Sexorcisto'
  • 1995 – Astro-Creep: 2000: Songs of Love
  • 1998 – Hellbilly Deluxe
  • 2001 – The Sinister Urge
  • 2006 – Educated Horses
  • 2010 – Hellbilly Deluxe 2
  • 2013 – Venomous Rat Regeneration Vendor

Remiks- og samlealbumRediger

  • 1999 – American Made Music to Strip By
  • 2003 – Past, Present & Future
  • 2006 – 20th Century Masters: The Millennium Collection: The Best of Rob Zombie

LivealbumRediger

  • 2007 – Zombie Live

ReferanserRediger

  1. ^ www.universalmusic.fr[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0957772, besøkt 12. august 2015[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ famousdude.com[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 24. juni 2015[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ www.rottentomatoes.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.