Roald Kaldestad

Roald Kaldestad (født 21. mai 1972) er en norsk barnebokforfatter, låtskriver og gitarist.

Roald Kaldestad
Roald .jpg
Født21. mai 1972Rediger på Wikidata (49 år)
Far Per Olav KaldestadRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Som musiker har Roald Kaldestad jobbet med blant andre Odd Nordstoga, Sigrid Moldestad, Magnet, Storm Weather Shanty Choir og Bare Egil Spellemannslag. Han debuterte som forfatter i 2000 med Heavykatten, Discodansemusa og Pinnsvinet Phillip. Året etter kom Reven Ruben og i 2003 Polkagrisen. De to første har gått som hørespill i Barnetimen for de minste. Bildeboken Englefjell, som ble utgitt i 2006, ble laget sammen med tegneren Øyvind Torseter. Heavykatten og gitaren kom i 2010. Han har også skrevet fortellinger bl.a i Eventyrboka (2009), Trøysteboka (2011) og Monsterboka (2013) på Skald forlag. I 2014 kom bildeboken To hundre og sekstini dagar på Magikon forlag. Denne er laget i samarbeid med illustratøren Bjørn Rune Lie.

Kaldestad ble cand. philol. i 2002 med hovedfag i kunsthistorie på en oppgave om David Bowie.

Roald Kaldestad bor på Stord i Hordaland. Han er sønnen til forfatteren Per Olav Kaldestad.

BibliografiRediger

  • 2000 Heavykatten, Discodancemusa og Pinnsvinet Phillip , barnebok, Cappelen
  • 2001 Reven Ruben, barnebok, Cappelen
  • 2003 Polkagrisen, barnebok, Cappelen
  • 2004 Heavykatten – Samlealbum, barnebok, Cappelen
  • 2006 Englefjell, barnebok, Cappelen
  • 2010 Heavykatten og gitaren, barnebok, CappelenDamm
  • 2014 To hundre og sekstini dagar, barnebok, Magikon forlag

DiskografiRediger

Med Something OddRediger

SinglerRediger

  • 1998 Ingen eg kjenner/Absolutt ingen
  • 1998 Fuggel i karmen

Med Odd NordstogaRediger

Med Sigrid MoldestadRediger

SinglerRediger

  • 2019 Song til deg
  • 2020 Karolina
  • 2020 Bonden

Med Storm Weather Shanty ChoirRediger

SinglerRediger

  • 2008 Drunken Sailor
  • 2008 Boney/The Bonnie Ship the Diamond
  • 2012 A Drop of Nelson's Blood

Med Bare Egil SpellemannslagRediger

  • 2020 Live fra Riksscenen

Deltar påRediger

Eksterne lenkerRediger