Roald Kaldestad (født 21. mai 1972) er en norsk barnebokforfatter, låtskriver og gitarist.

Roald Kaldestad
Født21. mai 1972Rediger på Wikidata (52 år)
BeskjeftigelseBarnebokforfatter Rediger på Wikidata
FarPer Olav Kaldestad
NasjonalitetNorge

Som musiker har Roald Kaldestad jobbet med blant andre Odd Nordstoga, Sigrid Moldestad, Magnet, Storm Weather Shanty Choir, Endre Olsen og Bare Egil Spellemannslag. Han debuterte som forfatter i 2000 med Heavykatten, Discodansemusa og Pinnsvinet Phillip. Året etter kom Reven Ruben og i 2003 Polkagrisen. De to første har gått som hørespill i Barnetimen for de minste. Bildeboken Englefjell, som ble utgitt i 2006, ble laget sammen med tegneren Øyvind Torseter. Heavykatten og gitaren kom i 2010. Han har også skrevet fortellinger bl.a i Eventyrboka (2009), Trøysteboka (2011) og Monsterboka (2013) på Skald forlag. I 2014 kom bildeboken To hundre og sekstini dagar på Magikon forlag. Denne er laget i samarbeid med illustratøren Bjørn Rune Lie.

Kaldestad ble cand. philol. i 2002 med hovedfag i kunsthistorie på en oppgave om David Bowie.

Roald Kaldestad bor på Stord i Hordaland. Han er sønnen til forfatteren Per Olav Kaldestad.

Bibliografi rediger

  • 2000 Heavykatten, Discodancemusa og Pinnsvinet Phillip, barnebok, Cappelen
  • 2001 Reven Ruben, barnebok, Cappelen
  • 2003 Polkagrisen, barnebok, Cappelen
  • 2004 Heavykatten – Samlealbum, barnebok, Cappelen
  • 2006 Englefjell, barnebok, Cappelen
  • 2010 Heavykatten og gitaren, barnebok, CappelenDamm
  • 2014 To hundre og sekstini dagar, barnebok, Magikon forlag

Diskografi rediger

Med Something Odd rediger

Singler rediger

  • 1998 Ingen eg kjenner/Absolutt ingen
  • 1998 Fuggel i karmen

Med Odd Nordstoga rediger

Med Sigrid Moldestad rediger

Singler rediger

  • 2019 Song til deg
  • 2020 Karolina
  • 2020 Bonden
  • 2021 Tonen i meg

Med Storm Weather Shanty Choir rediger

Singler rediger

  • 2008 Drunken Sailor
  • 2008 Boney/The Bonnie Ship the Diamond
  • 2012 A Drop of Nelson's Blood
  • 2023 Doodle Let Me Go (Yaller Girls)
  • 2023 Fire Marengo

Med Bare Egil Spellemannslag rediger

  • 2020 Live fra Riksscenen

Deltar på rediger

Eksterne lenker rediger