Rakel Liehu

Rakel Liehu (født 3. september 1939 i Nivala) er en finsk forfatter og lyriker.

Rakel Liehu
Rakel Liehu IMG 0956 C.JPG
Født3. sep. 1939Rediger på Wikidata (83 år)
Nivala, Finland
Beskjeftigelse Forfatter
Utdannet ved Helsingfors universitetRediger på Wikidata
Nasjonalitet Finland finsk
SpråkFinsk
Utmerkelser Takk for boken-medaljen (2004)[1][2], Runebergprisen (2004)[3][4]Rediger på Wikidata

Hun er særlig kjent for romanen Helene fra 2005, om den finske kunstneren Helene Schjerfbeck som hun ble nominert til Nordisk råds litteraturpris fra Finland for.

Bibliografi (utvalg)Rediger

Romaner
  • Seth Mattsonin tarina (1976)
  • Punainen ruukku (1980)
  • Helene (2003)
Dikt
  • Ihmisen murhe on yhteinen (1974)
  • Savikielellä minä ylistän (1975)
  • Valo, läheisyys (1977)
  • Runoja 1974 - 1977 (1978)
  • Liian lähellä, liian äkkiä (1982)
  • Gammayökkönen (1985)
  • Joki sepittää minulle (1987)
  • Sininen Lasarus (1990)
  • Kubisseja (1992)
  • Murehtimatta! smaragdinen (1993)
  • Readymade (1995)
  • Skorpionin sydän (1997)
  • Runot 1974 - 1997 (2002)
  • Bul bul (2007)
  • Älä vielä lähde (2010)

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ www.kirjakauppaliitto.fi, besøkt 30. april 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ libro.fi, besøkt 30. april 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «Runeberg-palkinto», besøkt 14. desember 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ «Runeberg-palkinto», arkiveringsdato 8. mars 2016, arkiv-URL web.archive.org[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger