Åpne hovedmenyen

Rabih Abou-Khalil

libanesisk komponist
Rabih Abou-Khalil
Rabih Abou Khalil.jpg
Rabih Abou-Khalil (til venstre) sammen med Luciano Biondini i Tyskland.
Født17. august 1957 (62 år)
Beirut[1]
Beskjeftigelse Komponist, jazzmusiker
Nasjonalitet Libanon
Utmerkelser Ruth Music Award

Rabih Abou-Khalil (født 17. august 1957) er en libanesisk oudspiller og komponist.

Han er kjent for å kombinere tradisjonell arabisk musikk med jazz og ble kjent som en verdensmusiker lenge før uttrykket ble kjent som en musikkategori.

Han vokste opp i Beirut og begynte 1975 å studere vestlig og arabisk musikk ved kunstakademiet der. Under borgerkrigen i Libanon flyktet han i 1978 fra Beirut og flyttet til München hvor han studerte klassisk fløyte. Etter en tid gikk han over til å spille oud igjen og begynte å kombinere alle musikkstilene som han hadde lært å kjenne. Etter at han flyttet til München har han sammenarbeidet med mange kjente musikere, som Charlie Mariano, Glen Moore, Kenny Wheeler, Steve Swallow og Glen Velez, komposisjonene hans blir spilt av Kronos-Kvartetten og Balanescu Quartet.

DiskografiRediger

  • Compositions & Improvisations (1982)
  • Bitter Harvest (1984)
  • Between Dusk And Dawn (1987)
  • Nafas (1988)
  • Bukra (1989)
  • Roots and Sprouts (1990)
  • Al-Jadida (1991)
  • Blue Camel (1992)
  • Tarab (1993)
  • Sultan's Picnic (1994)
  • Arabian Waltz (1996)
  • Odd Times (1997)
  • Yara (1999)
  • Cactus Of Knowledge (2001)
  • Il Sospiro (2002)
  • Morton's Foot (2003)
  • Journey to the Centre of an Egg (2005)
  • Songs For Sad Women (2007)
  • Em Português (2008)
  • Trouble in Jerusalem (2010)
  • Hungry People (2012)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014


 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)