Åpne hovedmenyen
Quiet Riot
Quietriot2.jpg
Quiet Riot i 2002
OpphavUSA Los Angeles, California, USA
Periode1973–1980
1982–1989
1991–2003
2004–2007
2010–nåtid
SjangerHeavy metal
Glam metal
PlateselskapPasha
Sony Music
Nettstedhttp://www.officialquietriot.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Medlemmer
Jizzy Pearl
Frankie Banali
Chuck Wright
Alex Grossi
Tidligere medlemmer
Kevin DuBrow (død i 2007)
Carlos Cavazo
Rudy Sarzo
Paul Shortino
Drew Forsyth
Randy Rhoads (død i 1982)
Kenny Hillery (død i 1996)
Kelly Gami
Sean McNabb
Neil Citron
Tony Franklin
Billy Morris
Wayne Carver
Tracii Guns
Tony Cavazo
Bobby Rondinelli

Quiet Riot er et amerikansk heavy metal-band. Bandet ble grunnlagt i 1973 av gitaristen Randy Rhoads. De albumdebuterte i 1977 og hadde sin storhetstid på 1980-tallet. Originalbesetningen besto foruten Randy Rhoads av vokalisten Kevin DuBrow, bassisten Kelly Garni og trommeslageren Drew Forsyth. Navnet Quiet Riot fikk de idéen til etter en samtale med Rick Parfitt i Status Quo, som sa han hadde lyst å kalle et band Quite Right.

I 1983 fikk de sin største hit med en coverversjon av Slades: «Cum On Feel The Noize». De hadde i 1983 også med låten "Metal Health", oppført med tittelen "Bang Your Head (Metal Health)", i soundtracket til filmen Footloose. Året etter ga de ut en coverversjon av Slades «Mama Weer All Crazee Now».

Innhold

DiskografiRediger

StudioalbumRediger

  • 1977 Quiet Riot
  • 1979 Quiet Riot II
  • 1983 Metal Health
  • 1984 Condition Critical
  • 1986 QRIII
  • 1988 Quiet Riot
  • 1993 Terrified
  • 1995 Down to the Bone
  • 1999 Alive and Well
  • 2001 Guilty Pleasures
  • 2006 Rehab

SamlealbumRediger

  • 1990 Winners Take All
  • 1993 The Randy Rhoads Years
  • 1996 Greatest Hits
  • 1999 Super Hits
  • 2000 The Collection
  • 2005 Live & Rare Volume 1
  • 2005 New and Improved

SinglerRediger

  • 1977 «It's Not So Funny»
  • 1979 «Slick Black Cadillac»
  • 1983 «Metal Health»
  • 1983 «Cum On Feel The Noize»
  • 1983 «Slick Black Cadillac»
  • 1984 «Mama Weer All Crazee Now»
  • 1984 «Party All Night»
  • 1984 «Winners Take All»
  • 1984 «Bad Boy»
  • 1986 «The Wild and the Young»
  • 1986 «Twilight Hotel»
  • 1988 «Stay With Me Tonight»
  • 1993 «Little Angel»

VideoRediger

  • 1986 Bang Thy Head
  • 1989 Live in Japan
  • 2003 Live in the 21st Century

MusikkvideoerRediger

  • «Metal Health» (Metal Health)
  • «Cum on Feel the Noize» (Metal Health)
  • «Mama Weer All Crazy Now» (Condition Critical)
  • «Party All Night» (Condition Critical)
  • «The Wild and the Young» (QRIII)
  • «Twilight Hotel» (QRIII)
  • «Stay With Me Tonight» (Quiet Riot)
  • «Picking up the Pieces» (The Randy Rhoads Years)

Eksterne lenkerRediger