Pokémon: Giratina og himmelkrigeren

Pokémon: Giratina og himmelkrigeren er den ellevte pokémonfilmen. Den blei vist i Japan i 2008, og blei vist i Norge på jetix i mai.

Pokémon Giratina og himmelkrigeren
orig. 劇場版ポケットモンスター ダイヤモンド&パール ギラティナと氷空の花束 シェイミ
Generell informasjon
Utgivelsesår2008
Prod.landJapansk
SpråkJapansk
RegiKunihiko Yuyama
Eksterne lenker

De som lagde filmen var i Norge, for å få inspirasjon til landskapene i filmen.

Handling rediger

Filmen begynner med å vise en Shaymin som drikker av et vann. Dialga dukker deretter Giratina opp fra vannet. Dialga er på vei til Distortion World, og får ved en tilfeldighet også Shaymin med seg. Der slåss Dialga mot Giratina for å prøve å komme seg løs. Shaymin blir veldig redd, og tilsutt bruker den Seed Flare – som åpner en portal tilbake til den vanlige verdenen. Dialga unnslipper gjennom denne åpningen, og sperrer Giratina inne i Distortion World. Alt blir overvåket av en mann i et høyteknoloisk kontor.

Så får vi se Ash, Brock og Dawn som skal til å spise. Shaymin dukker opp, og ved et uhell ødelegger den for dem. Pokémonene blir sinte og flokker seg rundt Shaymin, men Dawn griper inn og gir Shaymin stell, og får vite at Shaymin er nødt til å komme seg til ei blomstereng, hvor den skal møte andre Shaymin. De bestemmer seg for å dra dit, og tar vegen gjennom parken, der det er en del moderne speilkunstverk. Da dukker Team Rocket opp og bortfører Shaymin. Men før de rekker å unnslippe, åpner det deg deg en portal til Distortion World i en av speilkunstverkene, og Team Rocket, Shaymin, Ash, Dawn og pokémonene blir sugd inn. Bare Brock står igjen fortumlet.

I Distortion World får de tilbake Shaymin, og møter professor Newton, en som forsker på Distortion World. Han forklarer at Giratina er sint på grunn av at kampen mellom Dialga og Palkia i Darkrai sin oppstand fylte verda dens med røyk. Newton hjelper dem tilbake til den vanlige verdenen, mens Team Rocket ikke rekker å komme seg ut.

Når de er tilbake i den vanlige verdenen dukker den skumle mannen på en flymaskin. Han heter Zero, og han prøver å komme seg inn i Distortion World for å kidnappe Giratina og bruke kreftene dens for å bli hersker i Distortion World. Han begynner å jage dem sammen med pokémonene sine, mange Magnemite, noen Magneton og en Magnezone. Heldigvis greier Shaymin, Ash og de andre å komme seg om bord på et tog i siste liten. Om bord på toget er det ei dame som har en blomsterbukett med Gracidea. Shaymin kommer borti pollenen fra blomstene og forvandles den til Sky Forme, som gjør at den kan fly, og den får mer selvtillit. Da dukker Zeros Magnemite, Magnton og Magnezone opp, men Shaymin og de andres pokémon beseirer dem.

De stopper på neste stasjon, for å tå båt gjennom fjorden for å komme seg til blomsterenga. På båtturen dukker det opp en portal i vannet som suger alle inn i Distortion World. I siste liten før portalen lukker seg hopper Zero og laget hans inn. Ash og vennene får vite de onde planene hans. Han tvinger Shaymin til å bruke Seed Flare på nytt for å åpne en ny portal til den vanlige verdenen, og Giratina og alle de andre unnslipper. Når den kommer til den vanlige verden dukker det opp et stort romskip. Romskipet tar Giratina med laserstråler, og fanger den. Romskipet er en maskin som skal skanne alle Giratinas krefter og gi dem til Zero, men med bivirkninga at når skanninga er fullført vil Giratina forsvinne for godt.

Alle drar til romskipet for å prøve å befri Giratina. Zero hadde tidligere vært assistenten til Professor Newton. Newton fant opp en maskin som kunne skaffe dem kreftene til Giratina, men Newton avbrøt planene da bivirkningene blei klare for han. Zero likte ikke dette, og skapte maskinen likevel. Newton er den eneste som veit hvordan man skrur av maskinen, og greier det når den er på 99 %, og Giratina blir reddet. Romskipet styrter fordi han måtte skru av motoren. Zero hadde et reserveromskip, og stikker av inn til Distortion World. Derfra angriper han den vanlige verdenen. Midt i alt oppstyret blir Regigigas vekket, og hjelper alle de andre sammen med en haug med Mamoswine med å redde verdenen fra skadene Zero forårsaker. Ash og Giratina flyr inn til Distortion World og til slutt greier de å stoppe Zero og verden er reddet. Romskipet styrter i den vanlige verdnenen, og Ash og Giratina kommer seg også ut. Da oppdager dem plutsteslig at blomsterenga er rett bak dem. Ash og vennene hans sier farvel til Shaymin da den møter igjen alle de andre Shaymin, forvandler seg til Sky Forme og flyr mot himmelen.

Japanske stemmer rediger

Engelske stemmer rediger

Eksterne lenker rediger