Pilou Asbæk

dansk skuespiller
Pilou Asbæk
Comic Con Germany 2018 by-RaBoe 288 (cropped).jpg
FødtJohan Philip Asbæk
2. mars 1982[1][2]Rediger på Wikidata (38 år)
KøbenhavnRediger på Wikidata
Ektefelle Anna BroRediger på Wikidata
Mor Patricia AsbækRediger på Wikidata
Utdannet ved Statens Scenekunstskole
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
Utmerkelser Bodilprisen for beste mannlige hovedrolle (2011), Robertprisen for årets mannlige hovedrolle (2011), Shooting Stars Award (2011)Rediger på Wikidata

Johan Philip «Pilou» Asbæk (født 2. mars 1982 i København) er en dansk skuespiller, kjent fra roller som Kasper Juul i dramaserien Borgen og Euron Greyjoy i fantasyserien Game of Thrones.[3][4][5]

I 2014 ledet han Eurovision Song Contest i hjembyen København sammen med Nikolaj Koppel og Lise Rønne. Han har også spilt i flere langfilmer, blant annet To verdener (2008), R (2010) og Ben-Hur (2016).[3]

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 2008 – To verdener (film)
  • 2010 – Forbrytelsen (tv-serie)
  • 2010 – R (film)
  • 2010–2013 – Borgen (tv-serie)
  • 2013 – The Borgias (tv-serie)
  • 2013 – Spies & Glistrup
  • 2014 – Lucy
  • 2014 – 1864 (tv-serie)
  • 2014 – Stille hjerte
  • 2015 – Krigen
  • 2015 – 9. april
  • 2016 – Game of Thrones (tv-serie)
  • 2016 – Ben-Hur (film)
  • 2018 – Overlord (film)

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 26. apr. 2014
  2. ^ Filmportal.de, 9. okt. 2017, Pilou Asbæk, 6d2ed004dd9d412d807dd8ac5471bdf4
  3. ^ a b «Pilou Asbæk». IMDb. Besøkt 21. januar 2018. 
  4. ^ «Who is Pilou Asbæk, the man behind Game Of Thrones' Euron Greyjoy?». The Sun (engelsk). 27. august 2017. Besøkt 21. januar 2018. 
  5. ^ «Danske Pilou kalt «Game of Thrones»-svaret på Donald Trump». Dagbladet.no (norsk). 31. mai 2017. Besøkt 21. januar 2018. 
  6. ^ «Bodilprisen 2015» (dansk). Bodilprisen.dk. Besøkt 11. mai 2020. 
  7. ^ «Årets vindere / Bodilprisen 2011» (dansk). Bodilprisen.dk. Besøkt 10. mai 2020. 

Eksterne lenkerRediger

Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger:
   Sverige
Petra Mede 
Programleder for Eurovision Song Contest
Etterfølger:
   Østerrike
Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler og Arabella Kiesbauer