Åpne hovedmenyen
Pilou Asbæk
ESC2014 hosts 03 (crop) (cropped).jpg
Født2. mars 1982 (37 år)
København
Ektefelle Anna Broë
Utdannet ved Statens Scenekunstskole
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Dansk
Utmerkelser Bodilprisen for beste mannlige hovedrolle (2011), Robertprisen for årets mannlige hovedrolle (2011), Shooting Stars Award (2011)


Johan Philip «Pilou» Asbæk (født 2. mars 1982 i København) er en dansk skuespiller, kjent fra roller som Kasper Juul i dramaserien Borgen og Euron Greyjoy i fantasyserien Game of Thrones.[1][2][3]

I 2014 ledet han Eurovision Song Contest i hjembyen København sammen med Nikolaj Koppel og Lise Rønne. Han har også spilt i flere langfilmer, blant annet To verdener (2008), R (2010) og Ben-Hur (2016).[1]

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 2008 – To verdener (film)
  • 2010 – Forbrytelsen (tv-serie)
  • 2010 – R (film)
  • 2010–2013 – Borgen (tv-serie)
  • 2013 – The Borgias (tv-serie)
  • 2013 – Spies & Glistrup
  • 2014 – Lucy
  • 2014 – 1864 (tv-serie)
  • 2014 – Stille hjerte
  • 2015 – Krigen
  • 2015 – 9. april
  • 2016 – Game of Thrones (tv-serie)
  • 2016 – Ben-Hur (film)
  • 2018 – Overlord (film)

ReferanserRediger

  1. ^ a b «Pilou Asbæk». IMDb. Besøkt 21. januar 2018. 
  2. ^ «Who is Pilou Asbæk, the man behind Game Of Thrones' Euron Greyjoy?». The Sun (engelsk). 27. august 2017. Besøkt 21. januar 2018. 
  3. ^ «Danske Pilou kalt «Game of Thrones»-svaret på Donald Trump». Dagbladet.no (norsk). 31. mai 2017. Besøkt 21. januar 2018. 

Eksterne lenkerRediger