Philter er et norsk pop-elektronisk musikkprosjekt av Magnus Gangstad Jørgensen. Philter ble startet i 2005 da Jørgensen begynte å laste opp musikk på Urørt, og fikk oppmerksomhet etter at filmprodusenten Filip Christensen fra Field Productions kom over profilen hans. Filip Christensen ønsket å benytte sangen «Love» i traileren til skifilmen Welfare.[1] Flere andre Philter-sanger ble benyttet i den ferdige filmen, og Philter fikk stadig flere nedlastinger på Urørt. Philter er den mest nedlastede artisten på Urørt, med nesten 800 000 nedlastinger og lyttinger uten å ha gitt ut noen album.[2] Musikken har blitt brukt i både sportsfilmer, TV-serier og reklamer.[1]

Philter har signert med plateselskapet Nordic Records og ga ut sin første singel for nedlasting 21. februar 2011. Debutalbumet The Beautiful Lies ble lansert 6. mai 2011.

DiskografiRediger

  • The Lights (singel, 2011)
  • Haunting (singel 2011)
  • Revolver (singel, 2011)
  • The Beautiful Lies (2011)
  • The Blossom Chronicles (2012)
  • The Legend Of Iya (2014)
  • We Move Like Wolves (2015)
  • She Walks Alone (2015)
  • The Campfire Tales (2016)
  • The Queen of Crowns (2019)

ReferanserRediger

  1. ^ a b «Biography» (engelsk). The Philter Lounge. Arkivert fra originalen 13. april 2011. Besøkt 14. april 2011. 
  2. ^ «Beskrivelse av Beautiful Lies hos CDON» (norsk). The Philter Lounge. Arkivert fra originalen 14. april 2011. Besøkt 14. april 2011. 

Eksterne lenkerRediger