Peter Sarsgaard

amerikansk skuespiller

John Peter Sarsgaard (født 7. mars 1971) er en Golden Globe-nominert amerikansk skuespiller.

Peter Sarsgaard
Peter Sarsgaard 2019.jpg
Født7. mars 1971[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (50 år)
Scott Air Force BaseRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Bard College, Washington University in St. Louis, Fairfield College Preparatory SchoolRediger på Wikidata
Ektefelle Maggie Gyllenhaal (2009–)Rediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1995
IMDbIMDb

Sarsgaard fikk sin filmdebut i 1995 i Dead Man Walking. Han har senere spilt i Boys Don`t Cry, Shattered Glass, The Killing og Flightplan.

Sarsgaard er forlovet med skuespillerinnen Maggie Gyllenhaal, og i oktober 2006 fikk de datteren Ramona sammen.[trenger referanse]

Utvalgt filmografiRediger

År Tittel Rolle
2015 Pawn Sacrifice
2007 Rendition
2007 Year of the Dog Newt
2005 Jarhead Troy
2005 Flightplan Carson
2005 The Skeleton Key Luke Marshall
2004 Garden State Mark
2003 Shattered Glass Charles "Chuck" Lane
1999 Boys Don`t Cry John Lotter
1998 Desert Blue Billy Baxter
1998 The Man in the Iron Mask Raoul
1997 Another Day in Paradise Ty
1995 Dead Man Walking' Walter Delacroix

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, GND-ID 138203385, besøkt 16. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Munzinger Personen, Munzinger IBA 00000030189, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID c9203c6a63fb418182870dd8cd7be3ca, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 480052, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger