Peter Sarsgaard

amerikansk skuespiller

John Peter Sarsgaard (født 7. mars 1971) er en Golden Globe-nominert amerikansk skuespiller.

Peter Sarsgaard
Peter Sarsgaard 2019.jpg
FødtJohn Peter Sarsgaard
7. mars 1971 (50 år)
Scott Air Force Base, Illinois, USA
Ektefelle Maggie Gyllenhaal (2009–)Rediger på Wikidata
Utdannet ved Bard College, Washington University in St. Louis, Fairfield College Preparatory SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1995–present
IMDbIMDb

Sarsgaard fikk sin filmdebut i 1995 i Dead Man Walking. Han har senere spilt i Boys Don`t Cry, Shattered Glass, The Killing og Flightplan.

Privat er Sarsgaard forlovet med skuespillerinnen Maggie Gyllenhaal, og i oktober 2006 fikk de datteren Ramona sammen.[trenger referanse]

Utvalgt filmografiRediger

År Tittel Rolle
2015 Pawn Sacrifice
2007 Rendition
2007 Year of the Dog Newt
2005 Jarhead Troy
2005 Flightplan Carson
2005 The Skeleton Key Luke Marshall
2004 Garden State Mark
2003 Shattered Glass Charles "Chuck" Lane
1999 Boys Don`t Cry John Lotter
1998 Desert Blue Billy Baxter
1998 The Man in the Iron Mask Raoul
1997 Another Day in Paradise Ty
1995 Dead Man Walking' Walter Delacroix

Eksterne lenkerRediger