Åpne hovedmenyen
Patrice Chéreau
Patrice Chéreau 66ème Festival de Venise (Mostra).jpg
Født2. november 1944[1][2][3][4]
Lézigné[5][6][7]
Død7. oktober 2013[8][9][10][1] (68 år)
Paris[11][12][13]
Gravlagt Père Lachaise
Far Jean-Baptiste Chéreau
Utdannet ved Lycée Louis-le-Grand
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Skuespiller[14][15][16], filmregissør, teaterregissør[17][18], manusforfatter, forfatter, filmprodusent[19][20], filmskuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet Frankrike
Medlem av Akademie der Künste Berlin, Bayerische Akademie der Schönen Künste
Utmerkelser
16 oppføringer
Juryens pris ved Filmfestivalen i Cannes (1994), Gullbjørnen (2001), Sølvbjørnen for beste regi (2003), Q290627 (1999), Prix Louis-Delluc (2001), Molière Award for Best Director (1989), Q3319550 (1992), Molière Award for Best Director (1996), Q3319550 (2003), Q3404529 (1992), Q3114261 (1992), Friedrich-Gundolf-Preis (1993), Europe Theatre Prize (2008), César-prisen for beste originale manuskript (1984), César-prisen for beste regissør (1999), Goethemedaljen (1993)

Patrice Chéreau (født 2. november 1944 i Lézigné, Maine-et-Loire, død 7. oktober 2013 i Paris) var en fransk teater-, film- og operaregissør, film- og TV-produsent, samt skuespiller. Chéreau er blant annet kjent genom sin og Pierre Boulez oppsetning i 1976 av Wagners Nibelungens ring. Han fikk Juryprisen ved filmfestivalen i Cannes 1994 for filmen Dronning Margot.

Chéreau døde 7. oktober 2013 av lungekreft.[21]

Filmografi som regissørRediger

  • La Chair de l'orchidée (1975)
  • Judith Therpauve (1978)
  • L'Homme blessé (1983)
  • Hôtel de France (1986)
  • Contre l'oubli (1991)
  • Dronning Margot (1994)
  • De som elsker meg kan ta toget (1998)
  • Intimacy (2001)
  • Son frère (2003)
  • Gabrielle (2005)
  • Persécution (2009)


ReferanserRediger