Åpne hovedmenyen
Pål Espolin Johnson
Pål Espolin Johnson.JPG
Født5. februar 1940 (79 år)
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge

Pål Espolin Johnson (født 5. februar 1940) er en norsk forfatter. Han var redaktør av studentavisen Universitas i 1965. Medlem av Den norske forfatterforening og Norsk faglitterær forfatterforening.

Vokst opp i Vormsund, Nes på Romerike og i Tønsberg. Har vært dekksgutt og reiseleder på Hurtigruten og lensmannsbetjent i Måsøy i Vest-Finnmark. Lektor med fagene norsk (hovedfag), engelsk, historie fra Universitetet i Oslo. Undervist ved Grefsen gymnas, Lillehammer videregående skole, Svanvik folkehøgskole, Universitetet i Oslo, Universitetet i Tromsø og Luther College, Decorah i Iowa.

Allsidig frilans avisskribent regionalt og nasjonalt,de siste tiårene reiseleder med tematurer på Hurigruten og leder nå også turer til Lofoten for Temareiser Fredrikstad. Aktiv lysbildekåsør med temaer nordfra, tidligere morgenkåsør i NRK.

BibliografiRediger

  • Ka du trur? (1972)
  • Mennesket i motgang. En innfallsport til Olav Duuns diktning (1973)
  • Alt for Norge (1975) Ny utgave 2002.
  • Hurtigruta (1978) (egne fotos)
  • Norge mitt Nord-Norge (1983) (egne fotos)
  • Amerikabrev (1985)
  • Kjære Lillehammer (1992) (sammen med Harald Lykke))
  • Fredrik og fangen (barnebok, 1989)
  • Hurtigruta(rev. utgave) (1992)
  • Med hurtigruta nordover (1994) (+ flere reviderte utgaver)
  • Tysk utgave: Mit Hurtigruten gen Norden (2000)
  • Engelsk: Norway's Coastal Voyage (2000)
  • Hurtigruta (2008) ny utgave
  • Olsen og tolv til. Fortellinger om levd liv. (2013)

KilderRediger