Oslo Voksenopplæring Sinsen

videregående skole i Oslo

Oslo Voksenopplæring Sinsen (Oslo VO Sinsen, eller Sinsen VO) er en skole for voksenopplæring rettet mot all eksamensrettet grunnopplæring for voksne i Oslo. Skolen har rundt 1500 elever fordelt på forberedende Vg1, Vg2 og en rekke yrkesfaglige utdanningsprogram, studiespesialiserende opplæring samt fordypning i ulike realfag. Skolen ble opprettet i 2002.

Oslo Voksenopplæring Sinsen
LandNorge
TypeVoksenopplæring
Org.nummer984611412
Grunnlagt2002
Region/fylkeOslo
ByOslo
BydelGrünerløkka
AdresseLørenveien 11
RektorGørlid Steen
Eleverca 1500
Nettstedhttps://sinsen.oslovo.no
Beliggenhet
Kart
Oslo Voksenopplæring Sinsen
59°55′57″N 10°47′12″Ø

Skolen har samarbeidsavtaler om undervisning innen programfagene til yrkesfag, som helse- og oppvekstfag fra blant annet Kuben videregående skole og bygg- og anleggsteknikk fra Hellerud videregående skole.

Elevene ved Oslo VO Sinsen varierer fra 20 til 65 år i alder, men de fleste er fra 25 til 35 år. Elevene må være bosatt i Oslo, men kommer fra alle deler av Norge. Ca 75 % av elevene har bakgrunn fra andre land enn Norge.

Historie rediger

Bygningen som Oslo VO Sinsen holder til i er fra 1939 og mange ulike skoler har holdt til her. Navnene skiftet med ulike skolereformer. Den første var Sinsen høyere skole og ved nedleggelsen av skolen for elever fra 16 -19 år i 1990 var det Sinsen videregående skole. Deretter har det vært mange ulike kommunale og statlige opplæringstilbud for voksne. Videregående opplæring for voksne har holdt til mange ulike steder i Oslo.

I 1958 opprettet Oslo kommune Oslo Realskole og Gymnas for voksne som ønsket videregående opplæring. Denne opplæringen foregikk på Foss, deretter Frogner, flere år på Hegdehaugen, for så å bli flyttet til Sinsen i 1990 da staten overtok ansvar for opplæringen av voksne. Skolen het da Statens ressurs og Voksenopplæringssenter, forkortet SRV.

I 1999 ble SRV, NFU (Norsk Fjernundervisning) og NOV (Norsk Voksenpedagogisk Institutt) slått sammen under navnet VOX. VOX fikk 1. januar 2017 endret navnet til Kompetanse Norge. Det er et nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk, og er en etat underlagt Kunnskapsdepartementet. De har ikke lenger ordinære opplæringstilbud for voksne i videregående opplæring.

Oslo Kommune overtok ansvaret for voksenopplæringen i 2002 ved opprettelse av Oslo Voksenopplæring. Det første året var videregående opplæring lokalisert på Skullerud, men har siden august 2003 vært i skolebygningen på Sinsen.

Rektorer rediger

Eksterne lenker rediger