Ole Bornedal

Ole Bornedal (født 26. mai 1959, Nørresundby i Jylland) er en dansk filminstruktør, dramatiker, skuespiller og produsent.[3]

Ole Bornedal
FødtHans-Ole Bornedal
26. mai 1959[1][2]Rediger på Wikidata (62 år)
NørresundbyRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter, TV-regissør, skuespillerRediger på Wikidata
Ektefelle Helle FagralidRediger på Wikidata
Barn Fanny Leander BornedalRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
Utmerkelser Nordisk Film PrisenRediger på Wikidata

I Norge er han mest kjent for grøsseren Nattevakten samt for filmatiseringen av Herbjørg Wassmos roman Dinas bok.

Filmografi i utvalgRediger

  • 1994: Nattevagten
  • 1995: Sprængt nakke
  • 1996: Charlot og Charlotte
  • 1999: Dybt vand
  • 2002: Jeg er Dina
  • 2007: Vikaren
  • 2009: Fri os fra det onde
  • 2012: The Possession
  • 2014: 1864 (TV-serie)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 6. mai 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6pt2504, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Ole Bornedal, Den store danske. Besøkt 1. januar 2014

Eksterne lenkerRediger