Åpne hovedmenyen
Ole Bornedal
Født26. mai 1959[1][2] (60 år)
Nørresundby
Ektefelle Helle Fagralid
Barn Fanny Leander Bornedal
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter, TV-regissør, skuespiller
Nasjonalitet Danmark

Ole Bornedal (født 26. mai 1959, Nørresundby i Jylland) er en dansk filminstruktør, dramatiker, skuespiller og produsent.[3]

I Norge er han mest kjent for grøsseren Nattevakten samt for filmatiseringen av Herbjørg Wassmos roman Dinas bok.

Filmografi i utvalgRediger

  • 1994: Nattevagten
  • 1995: Sprængt nakke
  • 1996: Charlot og Charlotte
  • 1999: Dybt vand
  • 2002: Jeg er Dina
  • 2007: Vikaren
  • 2009: Fri os fra det onde
  • 2012: The Possession
  • 2014: 1864 (TV-serie)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger