Åpne hovedmenyen
Olav Ottersen
Født17. november 1929
Død29. august 2006 (76 år)
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Norge

Olav Ottersen (født 17. november 1929 i Bergen, død 29. august 2006 i Spania) var en norsk forfatter, oversetter og redaktør.

Ottersen begynte sin yrkeskarriere som sjømann, og ble deretter kolonialhandler. Etter at han gikk i land begynte Ottersen å skrive noveller. Dette førte til at han etter hvert ble ansatt som redaksjons-sekretær i Magasinet for Alle. Senere ble han fiction-redaktør i ukebladet Vi Menn. Han hadde en betydelig produksjon av noveller og ukeblad-føljetonger.

Da Bladkompaniet i 1971 bestemte seg for å blåse liv i den gamle hefte-detektiven Knut Gribb, skrev Olav Ottersen den første boken i serien, Døden tar nattoget. De siste 30 årene av sitt liv forfattet han et stort antall kriminalromaner, foruten en serie historiske romaner med fellestittelen Tidevann lagt til Oslo i det 17. århundre for Bladkompaniet og to hørespill for NRK.

Ottersen skrev også under pseudonymet Jørgen Rolvsengen.

BibliografiRediger

  • Det du ikke vet (1973)
  • Dansen går videre – noveller (1974)
  • Tjømebanken ranet (1976)
  • Sjakalenes marked: Plyndringen av Europas kunstskatter – sakprosa (1979)
  • Ny giv (1986)
  • Åpent hus (1988)
  • Farlig engel (1989)
  • Jernhesten (1990)
  • Svart paradis (1991)

Tidevann-serienRediger

  • 1: Statholderens ring (1995)
  • 2: Silkenettet (1995)
  • 3: Kongens kvinne (1995)
  • 4: Den enøyde gudinnen (1995)
  • 5: Solens øy (1995)
  • 6: Skytsengelen (1996)
  • 7: Nattens dronning (1996)
  • 8: Den som kommer aller sist (1996)
  • 9: I nød og lyst (1996)
  • 10: Fangarmer (1996)
  • 11: Vinhandlerens døtre (1996)
  • 12: Tronfølgeren (1996)
  • 13: Skjebnereisen (1996)
  • 14: Over grensen (1996)
  • 15: Mistenkt (1997)
  • 16: Skjebnens makt (1997)
  • 17: Innhentet av fortiden (1997)
  • 18: Fri som fuglen (1997)
  • 19: Besettelse (1997)
  • 20: Befrielsen (1997)

Knut Gribb-serienRediger

  • 1: Døden tar nattoget (1971)
  • 7: Smuglerligaen (1973)
  • 16: Morderen på sommerøya (1975)
  • 52: Dødsseileren (1983) (som Jørgen Rolvsengen)
  • 52: Hauk over hauk (1984) (som Jørgen Rolvsengen)
  • 88: Justismord (1994) (som Jørgen Rolvsengen)
  • 63: En morder slår til (1987) (som Jørgen Rolvsengen)
  • 95: Mysteriet på Hotell Børsen (1998)
  • 96: I hevnerens skygge (1998)
  • 97: Hasard med døden (1999)
  • 98: Mannen i tåken (1999)
  • 99: Farlig arv (2000)
  • 100:Svart katt i veien (2000)
  • 102:Tsarens datter (2002)

HørespillRediger