Odd René Andersen

Odd René Andersen
Født12. september 1968Rediger på Wikidata (51 år)
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal
IMDbIMDb

Odd René Andersen (født 12. september 1968 i Fredrikstad) er en norsk musiker som startet karrieren som vokalist i bandet Dream Police. Men han ble for alvor kjent da han ga ut sine soloalbum, Break of dawn (1995) og Good company (1996) under artistnavnet Rene Andersen. Debut-CD-en fra 1995 solgte 30 000 eksemplarer i forhåndssalg.[1]

Andersen har flere ganger deltatt i Ivar Dyrhaugs Beat for beat. Han har også vært fast vokalist i Dan Børge Akerøs Den store klassefesten. Har også et prosjekt med Kyrre Fritzner «Everest» bak seg, derav singlene «Any day now» og «Friday afternoon». Han varmet opp for Tina Turner i Oslo Spektrum i 1996.

Backingbandet hans bestod av blant andre Rino Johannessen på bass og Ole Petter Hansen Chylie på trommer. De var også med i Dream Police.

Andersen har vært korist for Paul McCartney under Nobels fredspriskonsert i Oslo Spektrum og han har vært supportartist for blant andre Joe Cocker.[2]

DiskografiRediger

Album
Singler/EP-er
  • I Got Time (1995)
  • Wake Up with Me (1995)
  • You Are the One/I Think I Must Be Dreaming (1995)
  • Totally Random Mind (1996)
  • Women Like You (1996)
  • Ri stormen av (1997), med Frank Øren, Alex Rosén og Erik Røe
  • Livredd (1997), med Line Thorstensen
  • Walking on Water (1997)
  • Love Rocket (2012)
  • Woman (2013)
  • Don't Do It (2015)
  • You and I (When We're Together) (2015)
  • Don't Wanna Talk About It (2016)
  • Romjulsdrøm (2016)

Dream PoliceRediger

Album
Singler
  • Hot Legs/Uncle Gus (1990)
  • When the Sun Goes Down/On Fire (1990)
  • It's Only Love/Wild Side (1991)
  • So Damned Lonely/Brand New Car (1991)
  • Wild World (2009)
  • Raw in the Middle (2019)

Black Cat MoanRediger

T.I.'s Blue MasterRediger

EverestRediger

Singler
  • Anyday Now (2001)
  • Friday Afternoon (2002)

Deltar påRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Andersen, Odd René». Norsk Musikkinformasjon. 6. august 2006. Besøkt 10. oktober 2010. 
  2. ^ Odd René Andersen på kjentfolk.no. Besøkt 30. september 2016.

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.