Åpne hovedmenyen
Odd René Andersen
Født12. september 1968 (50 år)
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
Instrumentvokal
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Odd René Andersen (født 12. september 1968 i Fredrikstad) er en norsk musiker som startet karrieren som vokalist i bandet Dream Police. Men han ble for alvor kjent da han ga ut sine soloalbum, Break of dawn (1995) og Good company (1996) under artistnavnet Rene Andersen. Debut-CD-en fra 1995 solgte 30 000 eksemplarer i forhåndssalg.[1]

Andersen har flere ganger deltatt i Ivar Dyrhaugs Beat for beat. Han har også vært fast vokalist i Dan Børge Akerøs Den store klassefesten. Har også et prosjekt med Kyrre Fritzner «Everest» bak seg, derav singlene «Any day now» og «Friday afternoon». Han varmet opp for Tina Turner i Oslo Spektrum i 1996.

Backingbandet hans bestod av blant andre Rino Johannessen på bass og Ole Petter Hansen Chylie på trommer. De var også med i Dream Police.

Andersen har vært korist for Paul McCartney under Nobels fredspriskonsert i Oslo Spektrum og han har vært supportartist for blant andre Joe Cocker.[2]

Innhold

DiskografiRediger

Album
Singler/EP-er
  • I Got Time (1995)
  • Wake Up with Me (1995)
  • You Are the One/I Think I Must Be Dreaming (1995)
  • Totally Random Mind (1996)
  • Women Like You (1996)
  • Ri stormen av (1997), med Frank Øren, Alex Rosén og Erik Røe
  • Livredd (1997), med Line Thorstensen
  • Walking on Water (1997)
  • Love Rocket (2012)
  • Woman (2013)
  • Don't Do It (2015)
  • You and I (When We're Together) (2015)
  • Don't Wanna Talk About It (2016)
  • Romjulsdrøm (2016)

Dream PoliceRediger

Album
Singler
  • Hot Legs/Uncle Gus (1990)
  • When the Sun Goes Down/On Fire (1990)
  • It's Only Love/Wild Side (1991)
  • So Damned Lonely/Brand New Car (1991)
  • Wild World (2009)
  • Raw in the Middle (2019)

Black Cat MoanRediger

T.I.'s Blue MasterRediger

EverestRediger

Singler
  • Anyday Now (2001)
  • Friday Afternoon (2002)

Deltar påRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Andersen, Odd René». Norsk Musikkinformasjon. 6. august 2006. Besøkt 10. oktober 2010. 
  2. ^ Odd René Andersen på kjentfolk.no. Besøkt 30. september 2016.

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.