Åpne hovedmenyen

Nina Simone

amerikansk musiker og borgerettsaktivist
Nina Simone
Nina Simone 1965.jpg
FødtEunice Kathleen Waymon
21. februar 1933
Tryon
Død21. april 2003 (70 år)
Carry-le-Rouet
Barn Simone
Utdannet ved The Juilliard School
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, komponist, pianist, jazzmusiker, sanger
Nasjonalitet USA
Utmerkelse Æresdoktor, Rock and Roll Hall of Fame (2018)
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Nina Simone
Sjangersoul
Instrumentpiano, vokal
Stemmetypealt
Aktive år1954
PlateselskapBethlehem Records, Charly Records
Nettstedhttp://www.ninasimone.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Nina Simone (egentlig Eunice Waymon) (født 21. februar 1933, død 21. april 2003) var en amerikansk sanger og pianist.

Hun ble født i Tryon i delstaten Nord-Carolina. Simone slo gjennom i 1959 med en innspilling av Gershwin-sangen «I Loves You, Porgy». Hun ble ofte omtalt som jazz-sangerinne, men ville selv ha seg frabedt denne kategoriseringen.

Simone engasjerte seg i borgerrettighetsbevegelsen i 1960-årene. I 1971 forlot hun USA, angivelig på grunn av rasisme, og bosatte seg etter hvert på forskjellige steder i Europa.

Nina Simone døde i Carry-le-Rouet i Frankrike. I 2018 ble hun innvotert i Rock and Roll Hall of Fame.[1]

Innhold

Diskografi (utvalg)Rediger

AlbumRediger

  • 1959: Little Girl Blue
  • 1959: Nina Simone at Town Hall
  • 1961: Nina at the Village Gate
  • 1964: Nina Simone in Concert
  • 1965: I Put A Spell On You
  • 1966: High Priestess of Soul
  • 1969: To Love Somebody
  • 1973: Emergency Ward!
  • 1985: Live at Ronnie Scott's

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Omtale Rockhall.com

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)