Nina Malinovski

dansk forfatter
Nina Malinovski
Ninamalinowski.JPG
Født28. juli 1951[1]Rediger på Wikidata (69 år)
AarhusRediger på Wikidata
Far Ivan MalinowskiRediger på Wikidata
Mor Ruth MalinowskiRediger på Wikidata
Utdannet ved Den Danske Filmskole (19881989)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter, lyriker, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
SpråkDansk
Utmerkelser Emma Bærentzens Legat (1982), Drassows Legat (1989)[2]Rediger på Wikidata
DebutDiktsamlingen «Fri tid» fra 1981
IMDbIMDb

Nina Malinovski (født 28. juli 1951 i Aarhus[3]) er en dansk forfatter og oversetter. Hun er datter av forfatteren Ivan Malinowski.

Hennes første offentlige arbeide som hun ga ut var en tekst i Kirsten Ruth Bjerre Mikkelsens Kvindetid fra 1978, men debuten kan regnes fra 1981 da hun ga ut diktsamlingen Fri tid.[3][4]

Malinovski har mottatt flere legater og utmerkelser for sitt virke, blant annet fikk hun Emma Bærentzens Legat i 1982, Drassows Legat i 1989 og Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat i 1992.[3]

BibliografiRediger

  • Fri tid (1981)
  • Under Dansens Hæle (1983)
  • Fartens Fortællinger (1985)
  • Det er så Enkelt (1989)
  • Forandringer (1994)
  • På Vandets Vegne (1997)
  • Ellevild, en samling erotiske fortællinger (1999)
  • Stilhedssang (2006)

ReferanserRediger

  1. ^ http://www.litteraturpriser.dk/aut/MNinaMalinovski.htm, 31. des. 2017
  2. ^ http://www.litteraturpriser.dk/df.htm#Drassow, 31. des. 2017
  3. ^ a b c Nina Malinovski fra Litteraturpriser.dk
  4. ^ Nina Malinovski Arkivert 10. november 2007 hos Wayback Machine. fra Bibliografi.dk

Eksterne lenkerRediger