Natasha Lytess

amerikansk skuespillerinne
Natasha Lytess
Født1. juni 1913Rediger på Wikidata
BerlinRediger på Wikidata
Død12. mai 1963Rediger på Wikidata (49 år)
ZürichRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet TysklandRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Natasha Lytess (født 1. juni 1913, død 12. mai 1963) var en amerikansk skuespillerinne, som også var Marilyn Monroes skuespillerinstruktør i flere år.

BiografiRediger

Natasha Lytess ble født i 1913 i Berlin.

Hun studerte skuespill hos Max Reinhardt og begynte å jobbe som skuespillerinne og skuespillerinstruktør i Hollywood. I 1948 ble Lytess introdusert for Marilyn Monroe, da hun var skuespillerinstruktør hos Columbia Pictures.[1] Hun hadde Monroe som elev frem til 1955.

Lytess døde i 1964.

FilmografiRediger

År Tittel Rolle Notater
1940 Comrade X Olga Milanava
1942 Baronessen går i dekning Anna, jødisk stuepike
1951 The House on Telegraph Hill Karin Dernakova
1952 Alt kan hende Madame Greshkin
1961 Barabbas Ukreditert

ReferanserRediger

  1. ^ Spoto, Donald (1993). Marilyn Monroe: The Biography. HarperCollins. ISBN 978-0060179878., s. 134-135

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.