Natalie Cole

Natalie Cole
Nataliecole2007.jpg
FødtNatalie Maria Cole
6. februar 1950[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Los Angeles[5]Rediger på Wikidata
Død31. desember 2015[1][3][4][6]Rediger på Wikidata (65 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Gravlagt Forest Lawn Memorial ParkRediger på Wikidata
Far Nat King ColeRediger på Wikidata
Mor Maria ColeRediger på Wikidata
Utdannet ved University of Massachusetts Amherst, Northfield Mount Hermon SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
10 oppføringer
Sanger, singer-songwriter, komponist, låtskriver, jazzmusiker, filmskuespiller, pianist, fjernsynsskuespiller, skribent, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Grammy Award for beste nye artist (1976), MusiCares Person of the Year (1993), Grammy Award for Best Traditional Pop Vocal Album (2009)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk, soulmusikk, funk
InstrumentPiano, vokal, sang
Stemmetypemezzosopran
Aktive år1956
PlateselskapAtco, Elektra, Capitol
Nettstedhttp://www.nataliecole.com/
IMDbIMDb

Stephanie Natalie Maria Cole (født 6. februar 1950 i Los Angeles i California, død 31. desember 2015 samme sted[7]) var en amerikansk jazzsanger og skuespiller. Hun var datter av Nat King Cole.

Natalie Cole fikk i 1975 en Grammy for Beste nykommer.

På Coles plate Unforgettable … With love fra 1990 sang hun sin fars sanger i eget arrangement. Platen inneholder også en «kunstig» duett der hun sang sammen med sin avdøde far. Hans innspilling er lagt oppå hennes egen. Hun fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

I 1993 ble Cole tildelt MusiCares Person of the Year.

DiskografiRediger

  • 2002 Ask a Woman Who Knows
  • 2000 Greatest Hits, Volume One
  • 1999 The Magic of Christmas
  • 1999 Snowfall on the Sahara
  • 1998 Christmas With You
  • 1997 Stardust
  • 1996 A Celebration of Christmas
  • 1994 Holly & Ivy
  • 1993 Take a Look
  • 1991 Unforgettable, With Love
  • 1989 Good To Be Back
  • 1987 Everlasting
  • 1985 Dangerous Records
  • 1983 I'm Ready
  • 1981 Happy Love
  • 1980 Don't Look Back
  • 1979 We're The Best Of Friends
  • 1979 I Love You So
  • 1978 Natalie Live!
  • 1977 Thankful
  • 1976 Natalie
  • 1975 Inseparable

FilmografiRediger

  • 2004 De-Lovely
  • 2004 Lightning in a Bottle (orig. The Blues: Lightning in a Bottle)
  • 2000 Livin' for Love: The Natalie Cole Story
  • 1999 Freak City
  • 1998 Always Outnumbered
  • 1997 Katter danser ikke (orig. Cat's Don't Dance), «Sawyer» (sang)
  • 1997 På flukt fra loven (orig. Abducted: A Father's Love Story)
  • 1994 Lily in Winter

ReferanserRediger

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Natalie-Cole, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014
  3. ^ a b Autorités BnF, BNF-ID 13892630w
  4. ^ a b Find a Grave, Find a Grave 156602514, besøkt 9. oktober 2017
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 12. desember 2014
  6. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 88142, besøkt 9. oktober 2017
  7. ^ Associated Press (1. januar 2015). «Natalie Cole, Legendary Jazz Singer Who Carried Father’s Legacy, Has Died» (engelsk). Huffington Post. Besøkt 2. januar 2015. 

Eksterne lenkerRediger


 Denne musiker-, skuespiller- og jazzrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.